Любовта им не може да се скрие – прословутото кученце,

...
Любовта им не може да се скрие – прословутото кученце,
Коментари Харесай

ПРИВЛИЧАНЕ: Бойко цъфна на рождения ден на Путин

Любовта им не може да се скрие – прословутото кученце, което Бойко Борисов подари на Владимир Путин при визитата му в България през 2010, изгря още веднъж на монументално платно, нарисувано по случай 70-ия рожден ден на съветския президент.
 Кучето на Бойко има централна роля в рождения ден на диктатора
Картината е нарисувана от петербургския художник Алексей Сергиенко, който, както и историята към самата „ творба “, дава добра визия за неуместната обстановка, в която се намира Русия.

Платното е римейк на към този момент нарисувана картина, единствено че е по-голямо. Оригиналът седи в кабинета на ръководителя на съветския парламент Вячеслав Володин.

Той има картината отпреди 10 години, още преди да бъде определен на този пост, до момента в който е работил в администрацията на президента.

Новият вид е доста по-голям и художникът изяснява, че е решил да я „ усили “ поради растежа в „ мащаба на президента “, а също и поради нарастването на територията на Русия след окупацията на части от Украйна.

Картината е леко кичозен вид на прословутата фотография от момента, когато Бойко Борисов подарява дребното куче на Владимир Путин по време на еднодневното му посещаване в България през 2010 година, напомня „ Капитал “.

Това беше началото на мощна връзка сред българския министър председател и кремълския деспот. Тя кулминира с построяването на газопровода „ Турски поток “ през България, с което Борисов даде опция газовите доставки за част от Европа да заобиколят Украйна и по този начин бъдещата война там да носи по-малко опасности за Кремъл. За цялото безумство Борисов похарчи над 3 милиарда лева…

Тази цел между другото беше казана от Путин съвсем в прав текст малко преди да си получи кученцето.

Реклама

В годините след първата окупация на украинска територия – Крим през 2014 година, диалозите за градежа на газопровода станаха доста по-трудни.

Борисов обаче не се отхвърли и поставяше извънредно постоянно въпроса както на европейско равнище, по този начин и при срещата си с американския президент Доналд Тръмп и други водачи.

Подареното от Борисов кученце беше кръстено Бъфи след всеобщ конкурс в Русия. Името му последно беше определено от Путин, макар че най-честото предложение в писмата до него е било да се споделя Балкан.

Ако сегашният съветски деспот беше послушал народа си, надали щеше да има по-щастлив от Бойко Борисов. По това време той работеше извънредно интензивно за реализацията на така наречен газов хъб „ Балкан “.

От това предложение на Бойко Борисов не остана доста, само че за сметка на това продължението на „ Турски поток “ през България се трансформира в един от най-важните цели за последното му държавно управление. Той беше издигнат с невиждана за който и да е инфраструктурен план в България експедитивност.

Участваха всички вероятни сили на страната, с цел да се съблюдава поискания от Путин период. За помощ беше мобилизирано даже Министерството на защитата.

Компанията, която строеше газопровода, толкоз бързаше, че даже даде изцяло безплатно джипове на държавните служители от ГЕРБ, които помагаха – с цел да върви по-бързо всичко. Сред тях беше Делян Димитров, мъжът на един от най-доверените хора на Борисов – неговата PR-ка Севделина Арнаудова.

В последна сметка газопроводът беше издигнат за към три милиарда лв., които даже и да нямаше война в Украйна, надали в миналото ще бъдат възобновени на българските данъкоплатци.

Веднага след завършването му Русия атакува Украйна. Тогава се разбра, че доста от ходовете на Кремъл през последните най-малко 12 години могат да бъдат обяснени с подготовка за войната. Заобикалянето на Украйна с газопровод през България сигурно е един от тях, като парадоксът в тази ситуация е, че за това даже платихме всички ние.

При това състояние в действителност художникът Алексей Сергиенко е прав да нарисува портрета на Путин по-голям.

Иначе другото му творчество е показателно за налагания фетиш към личността на съветския деспот. Картината с кученцето е част от поредност наречена „ Президентът. Човекът с най-хубавата душа “. Това, нали, е напълно насериозно.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР