Във филма Her, самотен писател на име Теодор Туомбли се

...
Във филма Her, самотен писател на име Теодор Туомбли се
Коментари Харесай

Скарлет Йохансон е права: AI компаниите трябва да бъдат по-прозрачни

Във кино лентата Her, уединен публицист на име Теодор Туомбли се влюбва в безплътния глас на Саманта, цифров помощник, изигран от артиста Скарлет Йохансон. „ Не мога да допускам, че повеждам този диалог с моя компютър “, споделя Туомбли на Саманта. " Ти не си. Водиш този диалог с мен “, гука Саманта.

Гениалността на сюжета на Спайк Джонз е неговото проучване на границите сред изкуственото и действителното. Но научнофантастичният филм, публикуван през 2013 година, закупи подигравателен отзив през днешния ден, откакто OpenAI пусна най-новия си GPT-4o мултимодален чатбот с изкуствен интелект, видимо имитирайки гласа на Йохансон.

Йохансон сподели, че е отхвърлила молбите на OpenAI да я употребява глас, добавяйки, че е „ шокирана и ядосана “ да открие, че компанията е разположила „ злокобно сходен “ на нейния личен. Тя прикани за по-голяма бистрота и уместно законодателство, с цел да се подсигурява, че самостоятелните права са предпазени. OpenAI сложи на пауза потреблението на гласа, за който по-късно изясни, че при...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР