Любовта е непредсказуема. И както превзема тялото и душата ти

...
Любовта е непредсказуема. И както превзема тялото и душата ти
Коментари Харесай

Винаги този, който слага край на една връзка е лошия герой

Любовта е непредсказуема. И както завладява тялото и душата ти без нищо да подозираш, по този начин и може да си отиде от теб напълно ненадейно. Връзките, с цел да са сполучливи и пълноценни, би трябвало да бъдат изпълнени с обич, почитание, съгласие. Но изброените неща сами по себе си не са задоволителни, с цел да ви създадат щастливи.

Тоест в случай че имаш връзка, в която изпитваш единствено и само почитание към колегата си, само че не и обич или противоположното, няма по какъв начин да бъдете щастливи и да се чувствате задоволени.

Чувствата не могат да бъдат насилвани. Когато спреш да обичаш колегата си и не гледаш на него по метода, по който преди си го гледала и затваряйки очи, до момента в който го целуваш не изпитваш нищо, то най-хубавото решение е да споделиш своите усеща с него.

Не е нужно да играеш ролята на положителното момиче, преструвайки се на друга и обичайки принудително. Защото по този метод, в случай че продължиш да бъдеш с човек, към който не изпитваш нищо не правиш услуга нито на него, нито пък на себе си. Ситуацията става все по-сложна и объркана с времето, а ти все по-нещастна.

И когато сложиш завършек на този фалш, ти постъпваш вярно и не, не се превръщаш в неприятен човек. А в откровен, който взема решение, че е по-добре да каже истината в очите, в сравнение с да продължава да лъже и себе си и колегата си.

Лош човек ли си, когато скъсаш с приятеля си

Лошите хора са склонни да не се тревожат дали са такива

Добрите хора са тези, които се тревожат за следствията от дейностите си. Само положителните хора се тревожат за възприятията на другите. Лошите хора са прекомерно заети, без да им пука. Така че фактът, че се притеснявате, че раздялата с някого може да ви направи неприятен човек, значи, че сте деликатни към другите и по какъв начин вашето държание им въздейства. Това са признаците на добър човек, а не на неприятен.

Уважително е

Ако не желаете да бъдете с някого, печален факт от живота е, че постоянно би трябвало да бъдем жестоки, с цел да бъдем благи. Което значи, че в кратковременен проект това е мъчително, само че в дълготраен проект е за положително. Ако не желаете да бъдете с някого, тогава е доста по-уважително и състрадателно да го оставите да си отиде. Подло е, когато лъжеш един човек за възприятията си, даже и това да е от боязън. Истината е най-хубавия другар на човек.

Да останеш с някой, с който не искаш да бъдеш, не е демонстрация на добрина, а демонстрация на уязвимост

Понякога си мислим (или си казваме), че желаеме да пощадим възприятията на някой различен, като ги задържим в близост, когато надълбоко в себе си не желаеме повече да сме с тях. Но това в действителност не е всичко, което се случва.

Наистина не желаеме да се усещаме по този начин, като че ли нараняваме някого. Не харесваме неуместните страсти, които идват към нас. Не желаеме да се усещаме неприятни хора. Не желаеме да ни се сърдят. Така че мълчанието, когато в сърцето си знаеш, че всичко е свършило, от време на време е обвързвано повече с теб и твоите усеща, в сравнение с с тях и техните усеща.

Неудобно и комплицирано е да им кажете по какъв начин в действителност се чувствате, тъй че е доста изкушаващо да избягвате да го вършиме.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР