Всеки родител иска да помогне на детето си да сбъдне

...
Всеки родител иска да помогне на детето си да сбъдне
Коментари Харесай

Как да помогнем на детето да сбъдне мечтите си

Всеки родител желае да помогне на детето си да сбъдне фантазиите си. Всяко дете мечтае да бъде подобен, какъвто желае да бъде, когато порасне. Когато сте били дете, може би сте имали фантазия, само че родителите ви в никакъв случай не са ви насърчавали или може би не са били толкоз въодушевени от вашата концепция и са ви научили да преследвате нещо друго. Какъвто и да е бил опитът ви като дете, в този момент имате избор да помогнете на децата си да ги накарат да реализират нещо потребно в бъдеще.

Като родител, вашата работа е да подхранвате способността им да мечтаят и да им помагате да я преследват. Да им помогнете да мечтаят огромни е значима задача за вас. Децата и младежите, които имат вяра, че ги чака ярко бъдеще, са склонни да заобикалят рисково и недисциплинирано държание.

Когато са запалени по спорт или активност, тъй като имат фантазия, те имат по-малко време и по-малко предпочитание да се забъркват в неприятности. Когато са разчувствани да имат съответна кариера и да стигнат до съответен лицей, те ще заобикалят дейности, които ще провалят фантазиите им. Насърчаването на детето ви да следва една фантазия ще бъде от значително значение за построяването на темперамент и положително бъдеще за вашето дете.

И по този начин, по какъв начин можете да го извършите? Ето няколко съвета по какъв начин да помогнете на детето си да сбъдне фантазиите си:

1. Опознайте детето си

 фантазиите Как да помогнем на детето да сбъдне фантазиите си

Прекарвайте време с детето си и наблюдавайте какво харесва и не харесва. Внимавайте за нейните мощни и слаби страни. Слушайте защо приказва детето ви. Познайте неговите ползи и какъв предмет или активност е отличен в учебно заведение. Опознайте детето си.

Техните фантазии ще се трансформират, ползите им ще избледняват и ще бъдат сменени с други, само че в случай че съзнателно ги опознавате, можете да видите естествените му гении и способности да изплуват на повърхността. Децата не постоянно ще видят това, тъй че можете да посочите в какво е в действителност добър. След това можете да намерите способи той да употребява това умеене или заложба. Така ще им помогнете да осъществен фантазиите си.

2. Дайте време на децата си да приказват

 фантазиите Как да помогнем на детето да сбъдне фантазиите си

Ако в никакъв случай не попитате детето си какво желае да прави в бъдеще, то евентуално в никакъв случай няма да ви каже. Покажете интереса си към техните лайкове. Те ще ви обичат за това. Вашето дете може да каже, че желае да бъде холивудски артист, член на момчешка тайфа, рок звезда, астронавт в космоса или президент на Съединените щати – това може да наподобява непрактично и пресилено от в този момент, само че не го приемайте като неуместно нещо.

Вземете го на съществено и те ще създадат същото. Това може да помогне да се покаже, че техните фантазии не са глупави или глупави и че е допустимо да ги постигнете, в случай че единствено вярвате и работите за това.

Първото нещо, което можете да извършите, е да споделите фантазиите си с детето си. Говорете с дребните си какво обичате да вършиме и какво предпочитате. Кажете им за какво обичате да вършиме това или това нещо. Освен това им разкажете истории за вашите и ползи, когато сте били дете. Това ще им помогне да приказват и да приказват за това, което желаят.

3. Насърчавайте детето си да има свои лични ползи и фантазии

 фантазиите Как да помогнем на детето да сбъдне фантазиите си

Докато тества разнообразни неща и ползи, насърчавайте го да има толкоз, колкото желае. Но в случай че детето ви има естествено фокусиран интерес към една област като просвета или изобразяване, това е добре – оставете го да превъзхожда в това. Просто не обвързвайте едно дете, като го пуснете на балет на четири години и го карайте да го прави години наред.

Какво ще стане, в случай че се разсъни на 16 години и разбере, че в действителност не харесва балета, само че го прави единствено тъй като това е нещо, което е правила? Позволете й да опита доста разнообразни неща. Можете да я поставите в клас по балет през едно лято, по-късно в час по плуване през идната почивка и по-късно в час по изкуство през идващото. Позволете на детето си да се любува на детството си, като го накарате да опита нещо ново! Това ще им помогне да открият какво в действителност обичат да вършат.

Всеки е разпален по нещо – или нещо, което го кара да се вълнува. Отделете време да го видите и разберете какво кара очите на вашето дете да светят. След това ги насърчавайте и подкрепяйте. Ако се вълнуват от изкуството, запишете я на уроци по изкуство. Осигурете художествени материали вкъщи и им дайте положително бюро за изкуство. Ако не може да спре да приказва за динозаври, намерете добра научна стратегия.

Осигурете образователни материали за динозаврите и науката. Насърчавайте тяхната креативност и ползи и ги оставете да изпитат насладата от своето неспокойствие. Много хора, които са щастливи и буйни за кариерата си, откриват, че към този момент обичат да го вършат (или най-малко активност, обвързвана с него), когато са били още в детството или тийнейджърските си години. По този метод ще помогнете на детето си да сбъдне фантазиите си.

4. Подкрепете самочувствието на детето си

 фантазиите Как да помогнем на детето да сбъдне фантазиите си

си да бъде самонадеяно и оптимистично, само че не и надменно. Може да е мъчно да се откри баланс в това, само че най-хубавият метод да извършите това е да научите на почитание и да поемете отговорностите за техните дейности. Доверете им се да имат вяра в себе си, само че не и да се хвалят с това пред другите.

Някои деца мечтаят да работят в офиса като майка си или да бъдат инженер като татко си. Но някои деца мечтаят за кариера, която наподобява мъчно постижима, като се има поради и общността, от която идват. Но това е опция да повишите самочувствието им.

Ако са буйни за това, те ще продължат да го преследват, тъй като обичат да го вършат, даже и да има спънки. Външният свят към този момент е цялостен с негативизъм, тъй че не е нужно да сте някой, който също ще ги събори. Подкрепете самочувствието на детето си, с цел да му помогнете да сбъдне фантазиите си.

5. Оставете детето си да следва личните си фантазии, а не вашите

 фантазиите Как да помогнем на детето да сбъдне фантазиите си

За доста родители е елементарно да наслагват фантазиите си и техния триумф върху личните си деца. Но вашите деца – макар че идват от вашето ДНК – са изцяло разнообразни човеци, които имат желания, които могат да бъдат изцяло разнообразни от вашите лични. Може да сте семейство хирурзи, само че в случай че детето ви желае да стане готвач, оставете го.

Не го приемайте по неверен метод или като наставнически неуспех – вместо това се пробвайте да приветствате разнообразието.Да, да имаш дете, което също е запалено по нещата, от които се интересуваш, това удвоява удоволствието, само че в случай че не го харесва в действителност, не го насилвайте.

Прокарването на личните ви ползи и фантазии към тях постоянно ще докара до протест или незаинтересованост. Или може да се опитат да го харесат, с цел да ви харесат, и ще се почувстват разочаровани от себе си, в случай че в последна сметка се окажат посредствени в него, до момента в който вие превъзхождате във вашата област. Ако това, което желаят, не е грях или не е нелегално, оставете ги да изследват фантазиите си и им дайте свободата да реализират неща, които в никакъв случай не сте си представяли за тях. В последна сметка това е техният живот, не вашият.

6. Бъдете добър образец

 фантазиите Как да помогнем на детето да сбъдне фантазиите си

Децата вършат това, което виждат, а освен това, което чуват или за което са учили. Създайте среда на, с цел да вдъхновите детето си. Отделете време, с цел да работите върху фантазиите си, с цел да покажете на детето си какъв брой решителни сте и по какъв начин преследвате личните си фантазии и цели.

Винаги ли сте желали да започнете блог? Да създадете бизнес за печене? Да спечелиш тапия? Продължете и го следвайте. Не постоянно можете да насърчавате децата си да следват личните си фантазии, в случай че не им показвате подобаващ образец за това по какъв начин наподобява да работите за това, което желаете.

7. Научете ги да си слагат цели

 фантазиите Как да помогнем на детето да сбъдне фантазиите си

Насърчаването им да следват фантазиите си е положително, само че няма да бъде реализирано, в случай че не установите краткосрочни цели и проекти, които могат да оказват помощ за постигането им. Можете да мечтаете за секси тяло, само че в случай че не измененията диетата си и не отделите време и старания за извършения, това няма да се случи.

Научете децата си да си слагат цели, защото това ще им послужи добре по пътя им към зрелост. Говорете в детайли за фантазията на вашия младеж, след което я разделете на по-малки цели с крайни периоди. Помогнете им да поддържат позитивно отношение, като ги насърчите да се радват на дребния прогрес, който реализират. Освен това ги научете да маневрират с трудностите, които срещат, и да не се отхвърлят елементарно, когато се натъкват на трудности. Много сполучливи истории идват с опитване още веднъж и още веднъж, до момента в който най-после доближат задачата.

8. Насърчавайте ги да финансират личните си фантазии

 фантазиите Как да помогнем на детето да сбъдне фантазиите си

Ако фамилията ви разполага с лимитирани средства, само че детето ви желае да вземе спомагателни уроци, да си купи книга или да отиде на работилница, помогнете му да откри метод да печели пари, с цел да ги заплаща сами.

Можете да обсъдите услугите, които те могат да предложат, или да им помогнете да продават неща онлайн. Научете ги също по този начин да пестят парите си, което е половината от борбата. Така ще им помогнете да осъществен фантазиите си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР