Бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани е подал молба

...
Бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани е подал молба
Коментари Харесай

От герой на Америка до пълен банкрут: Рудолф Джулиани обяви фалит

Бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани е подал молба за оповестяване в неплатежоспособност във федерален съд.

Това се случва единствено няколко дни откакто той беше наказан да заплати близо 150 млн. $ на двама някогашни чиновници на изборната комисия в Джорджия по дело за клюка.

Според заявката, Джулиани е показал задължения сред 100 и 500 млн. $ и активи на стойност до 10 млн. $, оповестява CNN.

Адвокатският му лиценз е краткотрайно лишен в Ню Йорк, а във Вашингтон го грози риск от отнемане от права, добавя Reuters.

Джулиани също по този начин е декларирал, че дължи близо 1 млн. $ на държавните управления на Съединени американски щати и щата Ню Йорк и близо 2 млн. $ за правосъдни такси. Две адвокатски адвокатски фирми, които преди този момент са го представлявали, са подали искове за неплатени сметки.

В заявката си Джулиани изброява и висящи правосъдни каузи, в това число три за клюка, поради негови изказвания след изборите през 2020 година, които към момента не са стигнали до съд и могат да усилят задълженията му, в случай че бъде наказан да заплати обезщетение по тях.

Обявяването в неплатежоспособност е следващият крах за някогашния кмет на Ню Йорк, федерален прокурор и бивш главен кандидат за президентската номинация на републиканците, като всичко това произтича от времето, когато той беше юрист на Доналд Тръмп след президентските избори през 2020 година, добавя още CNN.

" Подаването на документите не би трябвало да е изненада за никого ", съобщи политическият консултант на Джулиани Тед Гудман.

" Никой човек не би могъл рационално да има вяра, че Руди Джулиани ще може да заплати толкоз висока наказателна сума. Глава 11 ще му даде опция и време да апелира, като в същото време ще обезпечи бистрота на финансите му под надзора на съда по несъстоятелността, с цел да се подсигурява, че всички кредитори са третирани еднообразно и заслужено по време на целия развой. ", счита той.

Реакцията на Джулиани идва ден откакто федералният арбитър по огромното дело за клюка, съобщи, че ищците Руби Фрийман и Шей Мос могат да стартират събиране на вземанията си от Джулиани неотложно.

По време на процеса юристът на Рудолф Джулиани Джоузеф Сибли съобщи, че Фрийман и Мос желаят " гражданския еквивалент на смъртното наказване ". " Те се пробват да довършат господин Джулиани ", добави той.

Джулиани може да изиска от съда по несъстоятелността да опрости дълга му към Мос и Фрийман, отбелязва CNN.

Междувременно юристите на ищците показаха, че те ще работят бързо, с цел да изискат запор на съществуващите парцели на Джулиани в Ню Йорк и Флорида, и да проучат организациите, които може да му дават финансови средства, като Newsmax, където той има предаване.

В предишното, Рудолф Джулиани е одобряван като воин на Америка поради ръководството на Ню Йорк след атентатите на 11 септември 2001 година Той е разгласен за " Личност на годината " на списание " Тайм ", а през 2008 година несполучливо се кандидатира за президентската номинация на републиканците.

Като персонален юрист на някогашния президент Доналд Тръмп, управлява напъните му да се задържи в Белия дом след провалянето му през 2020 година, като завежда несполучливи правосъдни каузи за оборване на резултатите и в обществени показания погрешно твърди, че разполага с доказателства, доказващи изборни измами.

На протест за последователи на Тръмп на 6 януари 2021 година, малко преди хиляди от тях да нападат Капитолия в опит да попречат на Конгреса да удостовери провалянето на Тръмп, Джулиани прикани за " правосъден развой ". След това обаче, той беше изправен пред голям брой задължения, произлизащи от работата му като юрист на Тръмп, отбелязва Reuters.

Процедурата по неплатежоспособност в Съединени американски щати дава опция на физически лица и компании да заличат или реорганизират задълженията си, добавя организацията.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР