Председателят на Скупщината на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че предлагането

...
Председателят на Скупщината на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че предлагането
Коментари Харесай

Бърнабич: Предлагането на резолюция за Сребреница е фарс, тревожа се за мира на Балканите

Председателят на Скупщината на Сърбия Ана Бърнабич съобщи, че предлагането на резолюция за Международния ден на възпоменание и възпоменание на геноцида в Сребреница в Организация на обединените нации е " фарс " и че в никакъв случай не е била толкоз загрижена за мира на Балканите каквато е сега, оповестява

„ Приканвам всички от Европейския съюз (ЕС) да си зададат въпроса по какъв начин ще наподобява Босна и Херцеговина след гласуването на резолюцията. Дали ще бъде по-спокойна, по-стабилна страна, в която има по-голямо съгласие сред бошняци, хървати и сърби, или по-нестабилна, в която е нужен един случай, с цел да подпали всичко. И кой го направи, на първо място Германия, а по-късно всички от Европейски Съюз и всички, които ще гласоподават за този тип резолюция “, сподели Бърнабич пред TV Pink, наблягайки, че някои страни са били принудени да гласоподават и са били заплашвани.

 „ Имам дете на пет години, в какви Балкани ще живее това дете на следващия ден. Е, вие изобщо естествени ли сте, по какъв начин ще се усещат през днешния ден сърбите в Босна и Херцеговина, в Република Сръбска, във Федерацията, в Дрвар, когато всички - или честват, или плачат. Защо направи това 29 години по-късно? Всъщност не им пука “, разяснява Бърнабич.

„ Засрамете се, на първо място вие от Германия, засрамете се, какво причинявате на хората на Балканите, на всички хора на Балканите, на първо място на сръбския народ, само че и на всички на Балканите. Това не е от изгода за никого. Но те имат свои лични микроцели и по тази причина са подготвени да пожертват всичко, да пожертват мира и да отворят нова фокусна точка “, сподели Бърнабич.

Според нея задачата на Германия може да бъде косвено думата геноцид към този момент да не значи нищо, както и че методът на предложение на тази резолюция е началото на края на Организация на обединените нации, тъй като всичко наподобява опонира на нейния правилник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР