Лидерът на руската република Чечения Рамзан Кадиров изрази днес увереност,

...
Лидерът на руската република Чечения Рамзан Кадиров изрази днес увереност,
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров заяви, че Мариупол със сигурност ще падне днес

Лидерът на съветската република Чечения Рамзан Кадиров изрази през днешния ден убеденост, че и последното останало гнездо на украинска опозиция в основното пристанище Мариупол ще бъде ликвидирано до броени часове, съобщи Ройтерс.

Руските войски ще " довършат " през днешния ден бранителите на Мариупол и ще поемат цялостен надзор върху големия стоманодобивен комбинат " Азовстал " - последният украински бастион в града, написа Кадиров в Телеграм.

Украински бойци отбраняват стратегическото пристанище седем седмици, макар съветската обсада и непрестанните масирани бомбардировки, които съпоставиха по-голямата част от града със земята.

Близкият до Кремъл чеченски водач, чиито сили вземат участие в сраженията в Мариупол, неколкократно е правил гръмки мнения за неизбежното рухване на града, отбелязва Ройтерс.

Междувременно Русия още веднъж прикани " батальоните на националистите и наемниците " в " Азовстал " да сложат оръжие.

Руското министерство на защитата предлага на батальоните на националистите и задграничните наемници в завода от 12 ч. московско (и българско) време да прекратят бойните дейности, да сложат оръжие и да се предадат, съобщи през днешния ден началникът на Националния център за ръководство на защитата генерал-полковник Михаил Мизинцев, представен от ТАСС.

" Като се има поради пагубното състояние, основало се в металургичния комбинат " Азовстал ", както и водени от чисто хуманни правила, въоръжените сили на Русия за следващ път оферират на бойците от националистическите батальони и задграничните наемници от 12 ч. на 19 април 2022 година да прекратят всевъзможни бойни дейности и да сложат оръжие “, сподели Мизинцев.

От съветското министерство на защитата прибавиха, че Руската федерация подсигурява на всеки един опазване на живота и съблюдаване на всички правила на Женевската спогодба за отношение към военнопленниците, както към този момент се е случило с военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, които към този момент са се предали в Мариупол.

" Не изкушавайте ориста, вземете единственото вярно решение - това да прекратите военните интервенции и да сложите оръжие ", написа в официалното съобщение, представено от Франс прес.

" Обръщаме се към всички военнослужещи от украинската войска и към задграничните наемници: чака ви нежелана орис поради цинизма на управляващите в Киев ", се акцентира в текста.

От началото на обсадата на стратегическото пристанище през първите дни на март Русия на няколко пъти прикани украинските сили да сложат оръжие. Миналата седмица над 1000 украински бойци се предадоха в Мариупол, само че стотици други, съгласно проруските сепаратисти, остават в големия цех " Азовстал ", откъдето оказват яростна опозиция, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР