Наши ученици спечелиха 8 медала от Балканската олимпиада по математика

...
Наши ученици спечелиха 8 медала от Балканската олимпиада по математика
Коментари Харесай

Наши математици спечелиха 8 медала на олимпиада във Варна

Наши възпитаници завоюваха 8 медала от Балканската олимпиада по математика във Варна. Те завоюваха 2 златни, 2 сребърни и 4 бронзови оценки, както и 4 почетни грамоти.

Като хазаин България взе участие с 2 тима от по шестима възпитаници. Златните медали завоюваха. И двамата са двайнайсетокласници в математическите гимназии във Варна и в София.

„ Задачите бяха извънредно сложни, само че те въпреки всичко би трябвало да отсеят най-хубавите измежду над 130 участници от 22 страни. Така че сигурно мога да кажа, че никоя от дилемите не беше фасулска “, разяснява Христов пред БТВ.

Марин и Деян са измежду най-хубавите от положителните.

„ За мен математиката е доста, математиката ми дава смисъл до някъде. От друга страна от време на време доста ме удивлява “, споделя Хаджи-Манич.

„ Мисля, че доста хора пропущат, че математиката в действителност е една доста красива просвета. И аз мощно имам вяра, че безусловно всеки може да реализира тези триумфи, в случай че постави напъните “, добавя Христов.

Двата тима на България завоюваха И 2 сребърни и 4 бронзови оценки. Домакин на олимпиадата следващата година е Босна и Херцеговина.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР