Пентагонът призна след вътрешно разследване, че Съединените щати по погрешка

...
Пентагонът призна след вътрешно разследване, че Съединените щати по погрешка
Коментари Харесай

Пентагонът: САЩ са убили по погрешка цивилен в Сирия

Пентагонът призна след вътрешно следствие, че Съединените щати по простъпка са умъртвили граждански в Сирия при въздушен удар с дрон предходната година, заяви през днешния ден вестник „ Вашингтон пост “, представен от Ройтерс.

Оценката на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати удостоверява тезата в изявления в американското издание, че първичното изказване, че е премахнат почитан пълководец на терористичната мрежа Ал Каида, се е оказало погрешно.

Breaking news: A U.S. drone strike in Syria last year killed a civilian after confusing him for a terrorist leader, an internal investigation concluded, underscoring the Pentagon’s struggle to avoid unintentional casualties.
— The Washington Post (@washingtonpost)
При въздушния удар е бил погубен 56-годишен пастир, който е бил комплициран с водач на терористите, се оповестява в заключенията от вътрешното следствие.

Изводите акцентират непрекъснатите усложнения на Пентагона да заобикаля инцидентни жертви, макар че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън се беше зарекла, че ще се постави завършек на сходни произшествия, отбелязва " Вашингтон пост ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР