Руските сили постепенно напредват на бойното поле в регионите Харков

...
Руските сили постепенно напредват на бойното поле в регионите Харков
Коментари Харесай

Шефът на разузнаването на САЩ: Войната  в Украйна няма да свърши скоро, Русия напредва на бойното поле

Руските сили „ последователно напредват на бойното поле в районите Харков и Донецк “ и войната „ надали скоро ще завърши “.

Това изказване направи шефът на Националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс. Тя означи, че доставките от Китай на съставни елементи и материали с двойна приложимост за съветската отбранителна промишленост е „ един от факторите, които трансформираха динамичността на бойното поле в Украйна в интерес на Кремъл “, оповестява " Гласът на Америка ".

Хейнс също означи, че Руската федерация е ускорила възобновяване на военния си потенциал. „ Путин от месеци демонстрира подготвеност да стартира договаряния с Киев и Вашингтон за бъдещето на Украйна, само че няма индикации, че е подготвен да направи обилни отстъпки “, сподели тя. " Напротив, Русия употребява все по-агресивни тактики, в това число удари по украинската енергийна инфраструктура. Това има за цел да убеди украинците, че продължаването на битката единствено ще усили вредите за Украйна и няма да предложи никакъв достоверен път към победа “.

„ Вероятно тези нападателни тактики ще продължат “, счита шефът на американското разузнаване, „ и войната надали ще завърши в близко бъдеще “.

Освен това тя добави, че Путин е „ нараснал разноските за защита до съвсем 7% от Брутният вътрешен продукт, което е съвсем двойно повече от междинното за цялата история на страната “. В момента съветският бюджет за защита съставлява почти 25% от всички разноски.

„ Това значително се дължи на обстоятелството, че Руската федерация заплати голяма цена за войната в Украйна “, означи Хейнс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР