Пред Европа стоят едни от най-сериозните избори. Вотът за европарламент

...
Пред Европа стоят едни от най-сериозните избори. Вотът за европарламент
Коментари Харесай

Прогноза: Социалистите, либералите и зелените ще загубят на eвровота

Пред Европа стоят едни от най-сериозните избори. Вотът за европарламент може да промени доста неща отсега нататък, изключително в случай че крайни политически обединения имат свои представители. Тези трендове към този момент са ясно забележими в няколко страни.

" Излязоха няколко предвиждания. Последният " Евробарометър " и политическите анализатори споделят, че огромна разлика в трите групи няма да има, изключително в християндемократите, те ще се запазят и ще мръднат с един, двама най-вече. Социалистите обаче ще изгубят към 19-20 депутати и ще се свият либералите, които бяха изненадата в предишния парламент, дружно със зелените. Зелените също губят. Имаме едно изместване към десния бранш, който се уголемява ", сподели шефът на фондация " Европейски институт " Любов Панайотова.

По нейни думи Народното събрание е бил преобладаващо демократичен и зелен и е имал много представители на крайната левица.

" Нидерландия и това, което се случва във Франция, виждаме, че те желаят да имат някаква еднаквост, защото в предишния парламент те бяха официално без група и ненапразно се разграничават толкоз от Путин и Русия. Започват да одобряват обстоятелството, изключително след приемането на миграционния пакт, че дейната или умерената десница ги слуша и стартира да върви в някаква посока ", уточни Панайотова пред Bulgaria ON AIR.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР