Лидерът на Чеченската република в Руската федерация Рамзан Кадиров и

...
Лидерът на Чеченската република в Руската федерация Рамзан Кадиров и
Коментари Харесай

Украйна обвини Кадиров във военни престъпления. Ето как отговори той:

Лидерът на Чеченската република в Руската федерация Рамзан Кадиров и двамата му най-близки доближени са обвинени в осъществяването на военни закононарушения, заяви Службата за сигурност на Украйна (ССУ), съобщи " Свободна Европа ".

Събрани са неопровержими доказателства за военни закононарушения от страна на Кадиров, зам.-началника на войските на Националната армия на Русия в Чечения Данийл Мартинов и командира на тактическата група на 249-и моторизиран батальон " Юг " Хюсеин Межидов.

" Документирано е, че през февруари-март 2022 година Кадиров персонално е направлявал развиването и планирането на военните интервенции на тези елементи, давал е заповеди и е слушал отчети и брифинги от техните ръководители. Той е обвинен още за осъществяване на умишлени дейности за смяна на границите на Украйна, което е довело до смърт; признание за законна въоръжената експанзия на Русия и краткотрайната окупация, както и в възхвала на лица, които са я направили ", се споделя в отчета на ССУ.

Установено е, че Мартинов - някогашен офицер от специфичните сили на Русия, който в този момент дава отговор за образованието на персоналната защита на Кадиров, е управлявал завладяването на Бородянския психоневрологичен пансион на 5 март. Около 500 души - повече от 100 пациенти, приковани на легло, личен състав и локални поданици, са взети за заложници, методите към постройката са минирани, а самият интернат е трансфорат в огнева позиция на окупаторите.

" По заповед на Хюсеин Межидов, от 25 февруари до 13 март близо 200 поданици на Гостомел бяха нелегално взети за заложници и държани в изби на многоетажни здания и някои от тях са умряли поради нечовешките условия ", допълват от ССУ. Самият Рамзан Кадиров отговори на обвиняванията на СБУ, като разгласява две аудиосъобщения в канала си в Telegram. В първото призна, че е " взел участие, взе участие и ще взе участие в спецоперацията " и даде обещание да " пристигна и да уреди нещата " в Украйна. Във второто той посочи, че Мартинов към този момент не работи в съветската армия в Чеченската република и добави, че в Украйна Межидов " е защитавал възрастните хора и дамите ".

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със единодушието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР