Крайнодясната белгийска партия Вламс Беланг вероятно ще остане изолирана от

...
Крайнодясната белгийска партия Вламс Беланг вероятно ще остане изолирана от
Коментари Харесай

Белгийската крайна десница вероятно ще остане извън властта и след изборите през юни

Крайнодясната белгийска партия " Вламс Беланг " евентуално ще остане изолирана от властта и след изборите през юни, оповестиха белгийски медии, като се позоваха на изказване на ръководителя на партията " Нов фламандски алианс " (НФА) Барт де Вевер.
 
В навечерието на изборите политолози позволиха, че двете най-големи партии във Фландрия може да се обединят и да сформират ръководеща коалиция, само че означиха, че това е съвсем невероятно поради потребността във федералното ръководство да вземат участие и партии от Валония.
 
Засега " Вламс Беланг " се обрисува първа мощ след изборите във Фландрия, само че всички партии без НФА, която ще бъде втора, към този момент ясно обявиха, че ще поддържат така нар. " хигиеничен кордон " към " Вламс Беланг " и няма да вземат участие в коалиция с нея.
 
Де Вевер отхвърля опцията за взаимоотношение с крайната десница даже и в локалната власт. Не съм склонен с съвсем всички хрумвания на " Вламс Беланг ", не одобрявам стила им, прибавя той. Медиите регистрират, че Де Вевер за пръв път от началото на предизборната акция приказва ясно по този въпрос.
 
Питаме се по какъв начин да се спре възходът на крайнодесните, това е доста сложен въпрос - дали да ги оставим да ръководят и да забележим резултата, продължава той. Де Вевер признава, че и в НФА отговорите не са единомислещи.
 
Предизборната стратегия на " Вламс Беланг " планува отделяне на Фландрия от Белгия, въвеждане на по-строги санкции и разширение на пандизите, възбрана на имиграцията от страни отвън Европейски Съюз, дълбока смяна на Европейски Съюз и връщане на границите. Видни фигури от партията бяха уличени в последните месеци в съдействие с Русия и Китай.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР