Лесно ще съхраните зеленчуци, ако ги консервирате. Най-добре е да

...
Лесно ще съхраните зеленчуци, ако ги консервирате. Най-добре е да
Коментари Харесай

Съхраняване на зеленчуци

Лесно ще съхраните зеленчуци, в случай че ги консервирате. Най-добре е да консервирате пресни зеленчуци. Свежите зеленчуци се съхраняват най-добре в тъмни пространства.

В ярко помещение зеленчуците стават леко горчиви на усет и в тях се унищожава отчасти каротинът. Ако не можете да ги държите в мрачно помещение, съхранявайте ги в хартиени пликове в дървен или пластмасов долап.

Можете да купите зелени домати и те ще се запазят повече от месец. Всеки от зелените домати опаковайте в чиста хартия и наредете в постлана със плява щайга.

Съхранявайте я на мрачно при температура единадесет до тринадесет градуса. Зелето се съхранява най-добре, когато е с кочана нагоре и в изсъхнало помещение.

 Цвекло

Морковите се съхраняват дълго, в случай че сред тях сложите обелки от кромид лук. Друг вид е преди запазване да пръскате морковите с водна конфигурация от обелки от лук.

Картофите се съхраняват на изсъхнало място без достъп на светлина. В противоположен случай в тях се образува отровното вещество соланин. За да не плесенясва доматеното пюре в отворен буркан, от горната страна поръсете малко сол и залейте с олио.

Кромид лук можете да запазите дълго време, в случай че го закачите безизходен на плитки или в едра мрежа на място, което се проветрява добре, с цел да не покълне.

Когато белите чесън, най-лесно е да натиснете скилидката с плоската страна на ножа и той самичък ще се изплъзне от обелката. Ако не ви харесва миризмата на карфиол по време на варене, хвърлете един дафинов лист във водата.

Когато сте готвили алено цвекло, ръцете ви при всяко състояние ще се оцветят в алено или мрачно розово, в случай че не сте били с ръкавици. Натрийте ръцете си с лимонен сок и той ще отмине петната.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР