Леброн Джеймс се съгласи на двугодишно удължаване на договора си

...
Леброн Джеймс се съгласи на двугодишно удължаване на договора си
Коментари Харесай

Милиардерът Леброн Джеймс грабна титлата за най-високоплатен баскетболист

Леброн Джеймс се съгласи на двугодишно удължение на контракта си с Лос Анджелис Лейкърс, което го прави най-високоплатения състезател в историята на НБА, заяви ESPN.

Договорът е на стойност 97.1 милиона $. С него Джеймс ще проработи минимум 528.9 милиона $ по време на кариерата си, надминавайки Кевин Дюрант по облаги за всички времена, съгласно уеб страницата за следене на заплати Spotrac.

Ето и по какъв начин наподобява класацията на най-високоплатените баскетболисти от NBA, измежду които са дейни и неактивни играчи:

Въпреки съвсем дведесетилетната доминация на Джеймс на терена, едвам в този момент облагите от кариерата му засенчиха тези на по-младите звезди в лигата. Основателна причина за това откриваме в инфлацията на заплатите. Леброн е на 37 години, само че останалите играчи в този лист са на двадесет или при започване на тридесетте.

През 2003 година Джеймс завоюва малко над $4 милиона през своя дебютен сезон - това е доста по-малко от 10-те милиона $, които най-хубавите баскетболисти могат да завоюват през днешния ден.
View this post on Instagram
A post shared by???? (@kingjames)

Удължаването на контракта следва още едно достижение за Джеймс. По-рано тази година той стана първият деен състезател от НБА, достигнал статута на милиардер, съгласно Forbes.

Освен заплатата му в НБА, чистото положение на Джеймс от 1,2 милиарда $ включва пари от бизнес вложения и личната му продуцентска компания за развлечения, написа CNBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР