Кубрат Пулев остава официален претендент за световната титла, потвърдиха от

...
Кубрат Пулев остава официален претендент за световната титла, потвърдиха от
Коментари Харесай

IBF: Пулев остава официален претендент за титлата

Кубрат Пулев остава формален кандидат за международната купа, потвърдиха от Международната боксова федерация (IBF). Както е известно, Кобрата получи отчасти разкъсване на мускул и няма да може да се изправи против Антъни Джошуа в Кардиф на 28 октомври.

Треньор на Пулев: Такава контузия идва при форсиране на подготовката

Веднага откакто стана ясно, че българският боксьор няма да може да се качи на кръга в края на месеца и вместо него Джошуа ще се боксира с Карлос Такам, се появи и информацията, че той автоматизирано ще загуби и статута си на формален кандидат.

Кобрата: Решението не беше елементарно, не всичко е пари

От IBF обаче са безапелационни, че Пулев остава формален кандидат за международната купа, както самият той показа пред Дарик радио във вторник.

“На Джошуа бе подредено да пази купата си на IBF против Карлос Такам, който е идващият вероятен кандидат. Не е несъмнено какъв брой време ще е нужно на Пулев за възобновяване, само че той остава формален кандидат за купата на IBF в тежка категория. Все отново, той ще би трябвало да изчака реда на наложителни отбрани, с цел да получи още веднъж опция за купа, защото първенецът ще бъде допълнително от една версия (в случая - на IBF и WBA)”, сподели пред Sportal.bg Жанет Салазар, пресаташе на Международната боксова федерация.

Пулев за Дарик: Приключвам с бокса за октомври, оставам кандидат за купата

След като Джошуа организира наложителна отбрана на купата във версия IBF, ще би трябвало да направи същото във версия WBA. Евентуално по-късно се чака в границите на година да бъде планувана нова дата за наложителна отбрана на купата от IBF против формалния кандидат - Кубрат Пулев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР