Около 800 000 души са били евакуирани от няколко района

...
Около 800 000 души са били евакуирани от няколко района
Коментари Харесай

Хиляди са евакуирани в Бангладеш заради тайфун

Около 800 000 души са били евакуирани от няколко региона на Бангладеш поради приближаването на циклон, който ще връхлети Бангладеш и прилежаща Индия в понеделник вечерта, заяви Associated Press в неделя.

Метеорологичната работа на Индия заяви, че скоростта напразно може да доближи 120 км/ч с пориви до 135 км/ч. Циклонът ще доближи остров Сагар в индийския щат Западен Бенгал и региона Хепупара в Бангладеш в понеделник вечерта.

Властите на Бангладеш оповестиха, че хората са евакуирани в 4000 убежища с помощта на помощта на доброволци. Освен това всички учебни заведения са затворени в регионите, които евентуално ще бъдат наранени от времето.

Летището в бангладешкия град Читагонг е затворено, а летището в Кокс`с Базар е отменило всички вътрешни полети. Товаренето и разтоварването в най-голямото пристанище в страната - Читагонг, също е прекратено .

В Индия интернационалното летище " Нетаджи Субхас Чандра Босе " в Калкута ще бъде затворено за 21 часа . В Западна Бенгалия се чакат умерени до мощни превалявания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР