Крайно любопитна и взривоопасна ситуация се задава още следващата седмица

...
Крайно любопитна и взривоопасна ситуация се задава още следващата седмица
Коментари Харесай

ЦСКА и Левски влизат в безпрецедентен съюз

Крайно любопитна и взривоопасна обстановка се задава още идната седмица във връзка със скорошното решение на Изпълкома на БФС за нов 5-годишен контракт за телевизионните права на футболните мачове от Първа и Втора лига, написа Dsport.

Очаква се мощно обединяване на " червени " и " сини " – ЦСКА и ''Левски'' ще застанат един до друг в опит да наложат „ несъгласие “ върху това решение. Двата гранда на българския футбол желаят по-голям дял от този, който им се поставя към този миг и който се планува да им бъде изплатен през идващите пет години. Те изрично не са съгласни с изискванията, които предлага актуалният и предстоящ правоносител. Близката история не помни сходно обединяване на силите на двата най-популярни футболни клуба в България, което би довело до сериозна мажоритарна поддръжка на каквото и да е тяхно искане, в случай че последователите на двата тима и съвкупната синьо-червена футболна общественост застанат зад него.

От ''Левски'' и ЦСКА настояват и са безапелационни в това свое изказване, че те имат съществена заслуга във образуването на рейтинга на Първа лига и че дуелите с тяхно присъединяване са измежду най-гледаемите от години насам. Най-висшето управление на двата тима също по този начин е недоволно от взетите съществени и основни решение на Изпълкома на БФС в четвъртък, в случай, че това управление на централата действително е в оставка, чака се нов Конгрес, надлежно и нов Изпълком. Заговори се, че от ''Левски'' даже са подготвени на крайни ограничения във връзка с допускане на камери за оставащите домашен мачове на тима. Засега се обмислят възможните последствия от сходен краен ход. В същото време " сините " приготвят и проект-предложение до премиера на България, по отношение на тв-правата, което да бъде подкрепено и от ЦСКА. От своя страна пък " алените " са подготвени също по този начин на сериозна опозиция против сегашното статукво, като само отсрочват каквито и да е дейности в тази тенденция за директно след изиграването на финала за Купата на България идната сряда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР