Започна зацветяването на Вазата в Парка на младежта. За целта

...
</TD
>Започна зацветяването на Вазата в Парка на младежта. За целта
Коментари Харесай

Над 35 000 цветя ще красят един от символите на Русе

Започна зацветяването на Вазата в Парка на младежта. За задачата ще бъдат употребявани над 35 000 килимни цветя, откакто в края на предходната седмица основата бе готова от експерти по озеленяване, заяви Община Русе.

Един от знаците на Русе ще притегля вниманието на русенци и гостите на града с атрактивен външен тип с орнаменти от разнообразни типове цветя - зелени и червени алтернантерии, тъмночервени ирезине, бели цинерарии и червено-оранжева кана.

От Оперативна програма " Паркстрой “ плануват цветната структура да бъде подготвена за 24 май, само че при неподходящи метеорологични условия завършването ѝ може да бъде отсрочено до началото на другата седмица.

През този месец стартира и подмяната на цветята в алеите на Парка на младежта с летни - антиринум, бегония, петуния, кана, газания, тагетес, цинерария, алтернантерии, ирезине и други

Вазата е основана в средата на 50-те години на предишния век. Тя е с височина 3,40 м, а в най-широката ѝ част обиколката ѝ доближава 7 м. Предстои и цялостното възобновяване на поливната ѝ система, както и тази в цветните лехи.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР