Край. Анонсираното от президента Румен Радев национално движение Трети март

...
Край. Анонсираното от президента Румен Радев национално движение Трети март
Коментари Харесай

Край! Радев влиза боя, обявяват движение Трети март

Край. Анонсираното от президента Румен Радев национално придвижване Трети март на следващия ден ще е реалност. Политици, общественици, публицисти и спортисти афишират самодейност за опазване на националния празник Трети март - Ден на освобождението на България от османско робство.

 
-->
Това ще се случи на следващия ден, 4 септември, от 11,30 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция.

Сред основателите са близки до Радев имена - професор Искра Баева, спортната легенда, някогашен министър и народен представител Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, боксьорът Тервел Пулев. Те ще изискат референдум за опазване на Трети март като народен празник.

Движението беше обявено от президента Румен Радев на връх Шипка. " Днес споделяме “не ” на подмяната и свадите, посредством които се прокарва план за отвличане на Конституцията. Той планува България да се ръководи от политици, за които българското поданство е детайлност.

Народното придвижване няма да допусне 3 март да бъде премахнат, националната ни памет - изтрита, а българската държавност - разградена ", сподели президентът историческия връх в речта си за 146-ата годишнина от Шипченската епопея.

Проучване на „ Галъп интернешънъл болкан ", извършено сред 3 и 11 август, сподели, че 69,3% от обществото одобряват оставането на 3-ти март,  9,6% желаят промяна с 24 май, 3% – с 6-ти септември, а 1,4% – с 22-ри септември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР