Красивото свързано с изкуствения интелект е да направим така, че

...
Красивото свързано с изкуствения интелект е да направим така, че
Коментари Харесай

Изкуственият интелект като огледало на човека

" Красивото обвързвано с изкуствения разсъдък е да създадем по този начин, че да не се постанова хората да правят тежки повтаряеми действия. Така ще можем да се фокусираме върху по-стойностни занимания - нови концепции, просвета, изкуство " - това споделя Иван Иванов, приключил компютърни науки в Бонския университет в Германия. Иван се занимава професионално с машинно самообразование от 2016 година. Работил е по индустриални решения с изкуствен интелект. Съосновател е на организацията " Данни за положително ", която подкрепя цивилен организации за решение на обществено значими проблеми посредством обработка и разбор на данни.

Той взе участие в новия епизод на подкаста " Trendy ". Чуйте забавния диалог в аудиото!

" Интересни неща се случват в областта на изкуствения разсъдък. Развива се технологията и съумяваме да забележим толкоз впечатляващ AI. В същото време се тормозя, че има много неща, които не сме подготвени да приемем като общество. Все повече хора генерират дълги текстове и ги употребяват за безобидни цели - маркетинг или не чак толкоз безобидни като домашно по български език, генерирано от изкуствен интелект " - споделя Иван, който ще бъде преподавател на събитието.



 Кои са решенията на проблемите ни съгласно най-големия международен конгрес на футуролозите в Дубай Виж още

Той изяснява, че основателите на ChatGPT създават воден знак, който ще отбелязва текстове генерирани от изкуствения разсъдък. Машинният разсъдък обаче навлиза от ден на ден в диагностиката и лекувания на разнообразни болести. В науката - при основаването на нови медикаменти. Агрономията, земеделието също употребяват AI.

" Много малко евентуално е скоро изкуственият разсъдък да има схващане, защото към момента не разбираме какво значи съзнанието при хората. Можем да разработим нещо, което може да мисли или пък да има вътрешен глас, само че не и да има схващане " - споделя Иван и добавя: " Изкуственият разсъдък е въз основата на нашето познание за света ".

 Жив ли е изкуственият разсъдък ЛаМДА и ще бъде ли арбитър в Китай? Виж още

Специалистът изяснява, че учените, които боравят с данни и програмиране, работят и с бизнес и схващане на приложната сфера, в която работят. А изкуственият разсъдък работи в единични приложни пространства - различаване на облици, обработка на текст или прогнозиране на продажби. " Това не е общ изкуствен интелект, а фокусиран върху избрани сфери. Затова е значимо и хората, които го създават да имат схващане и за сферата на живот, в който той се ползва " - обобщава специалистът.

 Снимки: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР