Какви полемики предизвика новата регулация на движението в центъра на

...
Какви полемики предизвика новата регулация на движението в центъра на
Коментари Харесай

Някой кара колело


Какви полемики провокира новата регулация на придвижването в центъра на столицата?

Този епизод на Trendy обръща внимание на новата регулация на придвижването по булевардите " Патриарх Евтимий ", " Фритьоф Нансен ", " Витошка " посредством включването на велоалеи и смяна на настоящите условия за напредване.

" Аз съм 100% за това регулацията на превоза да бъде учредена на ползите на хората. Зад всичките неразбирателства стоим хора, които дишаме еднакъв въздух и всички желаеме да живеем в по-здравословна среда, да имаме по-високо качество на живот. Трябва да отличим дълготрайните ни ползи от навика ", споделя Камен Русков, еколог, деятел и колоездач.

Булевардите са места, където придвижването се прави освен от коли, само че и от транспортни средства на столичния градски превоз, на пешеходци и колоездачи. От тук произлиза един от проблемите, свързани с новата регулация на придвижването в упоменатите булеварди, и той е по какъв начин да се реализира резултат, удовлетворяващ всички жители.

" Подходът би трябвало да бъде еластичен, да се мисли за това по какъв начин да се интегрира дадена концепция и да не се копират непознати модели, защото изискванията у нас и в другите градове в чужбина са разнообразни. Трябва да се мисли на място, адаптивно, тъй че изгодите да са оптимални и вредите да бъдат минимални за всички групи ", добавя Камен.

" В момента сме на подобен стадий, в който хората са към момента скептични. Ние би трябвало да създадем по този начин, че да имаме една естествена веломагистрала, която да свързва задоволителен брой ползватели от двете си страни и да бъде качествено изпълнена. По този метод хората ще видят, че велоалеите работят и ще се доверят на други сходни планове ", споделя мнението си Русков.

Чуйте целият диалог в аудиото!



Последвайте ни в: - - -

Източник: iStock by Getty Images, колаж: Траяна Генчева, Dir.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР