Кралицата беше жена, която оформи този векГерманският президент Франк-Валтер Щайнмайер

...
Кралицата беше жена, която оформи този векГерманският президент Франк-Валтер Щайнмайер
Коментари Харесай

Държавни лидери от целия свят почитат паметта на кралица Елизабет Втора

Кралицата беше жена, която оформи този век

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер се причисли към международните водачи, които отдадоха респект на английската кралицаЕлизабет Втора, която умря през вчерашния ден, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Кралицата беше жена, която оформи този век. Тя беше очевидец, само че и създател на актуалната история ", сподели Щайнмайер.

Испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че сервира своите съболезнования на кралското семейство, държавното управление и народа на Англия и Общността на нациите. Елизабет Втора " беше фигура от световно значение, очевидец и създател на английската и европейската история ", добави той.

Чешкият министър-председател Петър Фиала сподели, че е " надълбоко тъжен от гибелта на Нейно Величество ".

" Десетилетия кралицата въплъщаваше всичко, което правеше Англия в действителност велика, и тя ще липсва на Полша и целия свят ", съобщи полският президент Анджей Дуда.

Вицепрезидентът на Обединените арабски емирства шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум сподели, че " се причислява към целия свят в скръбта от кончината на Нейно Величество, (която е била) образец по целия свят за качествата на своята страна и народ ".

Джасинда Ардърн, премиерката на Нова Зеландия, съобщи, че приказва от името на целия народ на страната като изрича откровени съболезнования. " Спомням си при първата ни среща с кралицата нейните задълбочени познания за Нова Зеландия, за триумфите и провокациите пред нас ", сподели тя.

Пакистанският министър-председател Шахбаз Шариф съобщи, че е " надълбоко тъжен от гибелта на кралицата ".

Нана Акуфо-Адо, президентът на Гана, напомни, че " ганайският народ има доста дълбоки мемоари от двете визити на кралицата в страната и тя ще бъде запомнена с елегантността и удоволствието, с които изпълняваше своите отговорности ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР