Кръговата икономика стана ключов подход в борбата за по-устойчиво климатично

...
Кръговата икономика стана ключов подход в борбата за по-устойчиво климатично
Коментари Харесай

Пътеводител на галактическите еко-тех подаръци 2021

Кръговата стопанска система стана основен метод в битката за по-устойчиво климатично бъдеще. Все повече промишлености се обръщат към методите за преработване и повторна приложимост на материалите, с което оказват помощ на природата и екосистемите. Модната промишленост, да вземем за пример, към момента генерира големи количества индустриален боклук, защото виталният цикъл на облеклото значително е линеен. Ресурсите се употребяват за основаване на облекла, облеклата се продават и откакто потребителят ги износи или им се насити, текстилът постоянно се озовава на сметището. Същото е и с пластмасовите консумативи, опаковки и аксесоари.

Идеята на кръговата стопанска система е да задържи ресурсите в стопанската система допустимо най-дълго. Така че, когато продуктът се създаде, да не се изхвърля след края на първата му приложимост. Може да бъде ремонтиран, рециклиран, модифициран, раздрънкан, с цел да могат частите му да се употребяват в нови артикули.

Европейският съюз има проект за деяние за кръгова стопанска система, който ще понижи натоварването на природата от изчерпването на природни ресурси и ще сътвори резистентен напредък и условия за работни места. Освен това кръговата стопанска система има за цел да понижи отпадъците и ще помогне да преминем към по-устойчиво и екологично бъдеще.

С наближаването на Коледа, ето няколко хрумвания за софтуерни дарове, които поддържат кръговата стопанска система.

Ремонтирана техника

Ремонтираната технология е по-добра за околната среда и по-евтина за потребителя. Повишеното търсене на битова електроника утежнява положението на околната среда по целия свят. Колкото повече преносими компютри и телефони желаят потребителите, толкоз повече първични материали би трябвало да се добият за производството им. Много артикули са по този начин индустриално изчислени, че да имат планувано остаряване, а с това светът се изправя пред непрестанно възходяща планина от софтуерни отпадъци.

За благополучие промишлеността за препродажба на ремонтирани технологии процъфтява като предлага обилие от благоприятни условия за избор. Купуването на актуализирана технология значи наново потребление на всички или множеството от материалите, употребявани за производството на продукта, преди всичко и можете да спестите много пари. Ако желаете да купите на околните си софтуерен подарък тази Коледа, ремонтираният е по-зеленият и по-евтин вид.

Уроци за ремонт на колела

Да знаете по какъв начин да ремонтирате личния си велосипед може да спести много пари пред това да купувате нов. Един от методите да спомогнете персонално на кръговата стопанска система е като се научите по какъв начин сами да поправяте развалените движимости. Ако знаехте как сами да ремонтирате надеждния си велосипед, това би могло да удължи живота му. Така че вместо да купите нов велосипед, може би е добра концепция да платите като подарък курс за ремонт на колела? 

Инвестирайте в зелени криптовалути

Новините за околната среда към криптовалутите са склонни да се концентрират върху тяхното негативно влияние, с голямото количество изчислителна мощ, нужна да вземем за пример за копаене на биткойн. Някои криптовалути обаче се създават, с цел да имат доста по-малък въглероден отпечатък, което прави повече преводи по-ефективни и огромни, като Cardano.

Други категорично настояват, че оказват позитивно влияние върху околната среда, като Solarcoin.

Идеята зад монетата, пусната през 2014 година, е да подтиква производството на слънчева електрическа енергия. Производителите могат да записват своите слънчеви съоръжения, с цел да предявят искания към SolarCoin за 1 монета за 1 MWh тествано произвеждане на електрическа енергия.

Монетите могат да се търгуват като други криптовалути на тържища. Така че, в случай че познавате почитател на криптовалутата, който би могъл да употребява по-зелена монета в портфолиото си тази Коледа, SolarCoin е една от многото варианти, в които да инвестирате от тяхно име.

Слънчеви акумулатори за телефон и преносим компютър

Слънчевата батерия може да се употребява за зареждане на електрониката, без толкоз огромно влияние върху околната среда. С цялата електроника, на която разчитаме в наши дни, портативните захранващи акумулатори се трансфораха в една от потребностите на живота, изключително на път.  Докато обичайна батерия би трябвало да се зарежда посредством електрически щепсел, който черпи сила от неустойчиви източници, има по-екологичен вид.

Слънчевите акумулатори се зареждат от слънцето, а по-късно тази слънчева сила може да се употребява за зареждане на вашата електроника в придвижване.

Еко калъфи за телефон и преносим компютър

Калъфите за преносими компютри и телефони могат да бъдат екологични. Лаптопите и мобилните телефони може да не са направени от най-екологичните материали, само че защитните калъфите - могат. Pelacase е една от марките, работеща в тази област с компостируеми калъфи за телефони от биополимер на растителна основа и ленена нишка. Те също по този начин подаряват % от всяка продажба за разчистване на океана и други еко схеми.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР