Корпорацията Microsoft измисли нов начин за генериране на печалби от

...
Корпорацията Microsoft измисли нов начин за генериране на печалби от
Коментари Харесай

Windows 10 ще показва реклами в програмните прозорци

Корпорацията Microsoft измисли нов метод за генериране на облаги от операционната система Windows 10.
Популярното немско издание Winfuture заяви, че в бъдещите версии на Оценка за съвместимост Windows 10 се приготвя проявлението на реклами в самата операционна система – в нейните програмни прозорци. Рекламите могат да се появяват в разделите на Explorer в менютата и в настройките.

Рафаел Ривейра, един от разработчиците и експерти на софтуерния колос, съобщи в своята Twitter страница, че се е сблъскал с рекламен банер в в дясната част на програмния прозорец за настройките. На показния скрийншот се вижда, че вдясно от другите настройки на операционната система се е появил банер, рекламиращ персонализиране на системата посредством нови тапети, звуци, цветове и други. Тази реклама не може да се блокира, както се прави в браузърите.



Програмистът се надява, че това е единствено проба, осъществена в тестовата версия на Оценка за съвместимост Windows 10. Той смята, че Microsoft наподобява търси нови способи за монетизация. Рафаел се пита, дали сходна реклама в самата операционна система не би била прекомерно досадна.

В Глобалната мрежа стартира бурно разискване на тази информация. Много консуматори са на мнение, че сходни рекламни банери ще се появяват единствено в евтините версии на Windows 10 за разрастващите се страни. Като да вземем за пример Windows 10 S.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР