Коронавирусът удари световната икономика по-бързо от всяка друга криза от

...
Коронавирусът удари световната икономика по-бързо от всяка друга криза от
Коментари Харесай

Сравняват епидемията с Втората световна война

Коронавирусът удари международната стопанска система по-бързо от всяка друга рецесия от десетилетия. Сравнителният резултат от него е по-силен от този на Голямата криза от 2008 година, офанзивите на 11 септември, петролната рецесия от 1973 година и даже Втората международна война, написа „ Блумбърг “.

„ Дори Втората международна война не докара стопанската система до подобен неочакван нокаут, както коронавирусът, който сковава международната верига на доставки, спирайки живота в най-натоварените градове в света “, твърди организацията.

Според аналитичната организация IHS Markit в главните пристанища на света има доста понижаване на товарния трафик. През февруари да вземем за пример най-голямото пристанище в света, Шанхай, размерът на контейнерния трафик е намалял с 20%, в пристанището на Хонконг, трафикът е понижен с 11 %.

Във второто по величина американско пристанище Лонг Бийч товарооборотът понижа с 9,8 %. През март числата се утежниха още повече: да вземем за пример в Савана, чието пристанище е в топ 5 в Съединени американски щати, товарният трафик спадна с 20 %. Световната комерсиална организация (СТО) към този момент разгласи, че резултатът на ковид, наподобява на боен сюжет за развиване на стопанската система.

По-рано ръководителят на СТО Роберто Азеведо съобщи, че светът ще преживее сериозен стопански спад и загуба на работни места заради зараза, която визира стопанската система, търговията и благосъстоянието на хората. Той добави, че идната икономическа рецесия може да бъде по-силна от обстановката от 2008 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР