Президентът Румен Радев втвърди тона към Република Северна Македония и

...
Президентът Румен Радев втвърди тона към Република Северна Македония и
Коментари Харесай

Радев втвърди тона към Скопие: Пътят на РС Македония към Брюксел минава през София!

Президентът Румен Радев втвърди тона към Република Северна Македония и напомни, че пътят на съседката ни към Брюксел минава през София. Изявлението на президента пристигна след серия от изявления и алегорични актове на новите упавляващи в Скопие от ВМРО-ДПМНЕ, които намерено атакуват България и не желаят да изпълнят изискванията на Договора за другарство и добросъседство.

" Северна Македония не би трябвало да не помни, че тя е страна претендент и не може да сложи условия на държави-членки, не може да ревизира интернационалните контракти, тъй като това " брандира " страната като страна, която не зачита интернационалното право ", акцентира президентът, представен от Българска национална телевизия.

Радев прикани ръководещите в Скопие да съблюдава договорите за добросъседство.

" Надявам се политиците в Северна Македония да са разбрали, че предизборната акция завърши и в случай че тяхното деструктивно говорене и държание прерасне в действителни дейности, това значи да тласнат своята страна към изолираност и да я отдалечават от Европейски Съюз ", посочи президентът.

Президентът изрази очакване всеки български политик, който ще съставлява страната ни в Европейския съвет, да отстоява националния интерес и правата на българите в Република Северна Македония.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР