Шофьорът, возил Кирил Петков, смята, че е карал “с нормална

...
Шофьорът, возил Кирил Петков, смята, че е карал “с нормална
Коментари Харесай

Тол камера снимала джипа на НСО преди удара

Шофьорът, возил Кирил Петков, счита, че е карал “с естествена скорост ”
Джип излязъл на пътя преди аудито

Тол камера на Агенция “Пътна инфраструктура ” снимала автомобила на НСО, в който се возел Кирил Петков, мигове преди тежката злополука покрай табелата за варненския квартал “Аксаково ”. Според специалисти по записите от такива камери могат да се създадат калкулации с каква скорост минават транспортните средства под рамката.

Както писа “Труд news ”, към 17,30 ч в четвъртък джипът “Фолксваген Туарег ” на службата за защита удари автомобил “Ауди ” А4, излязъл ненадейно от път без преимущество. На място почина 63-годишният лидер на аудито Христо Д., а 58-годишната му брачна половинка Красимира Д. бе открана във варненската болница “Св. Анна ” и през целия ден през вчерашния ден лекарите продължиха да се борят да спасят живота й.



Тол камерата на рамката на АПИ снимала автомобила на НСО момент преди удара.



Кирил Петков оцеля без драскотина при злополуката.

До момента не е известно с каква скорост се е движел автомобилът на НСО, като догатките са за към 100 км/ч. На това място на пътя Добрич-Варна придвижването става в три ленти (две за Добрич и една за Варна) и няма знак за ограничаване на скоростта, т.е. позволената е до 90 км/ч. Няма и знак водачите да понижат нито поради за Т-образното кръстовище, нито поради приближаване на табелата за обитаемо място, след която огжраничението е до 50 км/ч.

На разпита водачът от НСО старши сержант А. М. споделил, че не си е поглеждал спидомера, само че в този регион джипът излизал от огромен завой и по тази причина карал “с естествена скорост ”. По негови думи той видял два автомобила на Т-образното кръстовище, които са подготвени да се включат в основния път. Първият бил джип, който без проблем направил ляв завой и потеглил към

Добрич, а вторият - “Ауди ”-то, би трябвало да спре на знака “Стоп ”, само че последвал джипа и се озовал пред колата на НСО, по този начин, че старши сержанът съвсем не съумял да реагира и да избегне конфликта.
Според специалисти не трябва лидерът от НСО да бъде подозиран като съпричинител на злополуката, преди да са правени каквито и да е калкулации за скоростта на джипа.

Военна прокуратура: 
Възможно е и водачът от НСО да има виновност



Полк Христо Тинев, началник на Военно-окръжна прокуратура-Сливен.

“Възможно е да има съпричиняване на случая от двамата водачи ”, съобщи през вчерашния ден ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен полк. Христо Тинев. Като се базира на дългогодишния си опит, той допусна, че “е допустимо служебният автомобил на НСО да се е движел с по-висока от допустимата скорост ”.

“Ще бъде открито с каква скорост се е движил автомобилът на НСО. Ще бъдат предоставени експертизи. Вещите лица ще отговорят на въпросите по всички елементи. Предмет на следствието е какви са осъществените нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Предстои да се разбере. Към момента не можем да дадем данни, тъй като ще бъде нечиста сделка. Целта на следствието е да се откри отговорно държание на единия или на другия лидер, или и на двамата ”, уточни още Тинев. Колегата му от Варна полк. Данчо Славов посочи, че в автомобила на НСО не е имало видеорегистратор.

От Военна прокуратура прецизираха, че огледите на местопроизшествието са завършили в 22,55 ч в четвъртък. Разпитани са Кирил Петков, пътуващият с него Найо Тицин, водачът и охранителят от НСО - това са четиримата души, пътуващи в джипа “Фолксваген Туарег ”. Този коли и смачканото “Ауди А4 ” са арестувани дружно с други материални докадателства и огледите по тях ще продължат и в идващите дни.

Изявление на Националната работа за защита:

Националната работа за защита приканва към самоограничение от разпространяване на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен случай, до момента в който способените институции не приключат работата си. Убедени сме, че професионалните дейности на проверяващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина. Ръководството и съставът на НСО сервират дълбоки съболезнования на фамилията и околните на починалия при злополуката лидер и показват откровена вяра за сполучливо и скорошно възобновяване на неговата брачна половинка!

„ Кризисният пиар “ на Найо Тицин възмути обществените мрежи



Снимката на Найо Тицин от мястото на злополуката бе цензурирана от консуматори на фейсбук.

Найо Тицин - пиарът на “Продължаваме смяната ”, пътувал с Кирил Петков в авариралия джип на НСО към Варна, възмути хиляди консуматори в обществените мрежи. Малко след конфликта Тицин пусна в своя фейсбук фотография от смачканите коли с текста: “Човек не знае като се разсъни какво му е писано денем ”. Въпреки че след това бързо изтри своя пост и го размени със свещичка и съболезнования, с “кризисния си пиар ” Тицин съумя да провокира голям брой гневни мнения.

Михаил Кръстев:
“Пиарът ” на Политическа партия Nayo Titzin първо разгласява фотография с премазаната кола от автомобила на НСО, с жертвата още в нея и някакво идиотско обръщение като късметче от кафе... ”Пиарът ” е в кавички, не желая да наскърбявам специалността, този човек няма нищо общо с нея ”.

Борис Марков:
Само на мен ли това ми звучи извънредно цинично?!? “Да се случи денем ” е отпратка към претърпелите, т. е. жали се, че на Кирчо ми се развалил деня, а не че има умрял и тежко потърпевш. Що за цинично и пошло отношение е това към случай с умрял?! Ами дайте да газим всички, които нарушат правилника, да не ни скапват деня...

Ани Матова: 
Страшна покруса за починалия човек. Господ да го елементарни! За околните му! За жена му - натрошена в болничното заведение... За всичкия смут, претърпян от тези хора... И коментарът на Найо... Найо, има смъртен случай... случването не е за теб... а за него. Кажи “Бог да го елементарни! ” Не можеш...
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР