Корнелия Нинова смяташе да подкрепи ротационния кабинет на ПП-ГЕРБ срещу

...
Корнелия Нинова смяташе да подкрепи ротационния кабинет на ПП-ГЕРБ срещу
Коментари Харесай

С какво прокуратурата държи на каишка Корнелия Нинова?

Корнелия Нинова смяташе да поддържа ротационния кабинет на ПП-ГЕРБ против три министерски поста, за което Narod.bg в детайли писа. Договорката била социалистите да получат Министерство на регионалното развитие, Министерството на труда и обществената политика и икономическото ведомство.

Изненадващо, обаче, след среща с някогашния към този момент основен прокурор Иван Гешев, извършена на 15 май, на която Нинова поискала държавното обвиняване да подпука враговете с партиен билет Кирил Добрев и Моника Станишева, соцлидерката даде заден и отхвърли да поддържа държавното управление.

„ Шалтерът “ на соцлидерката бе пернат точно от Гешев заради следствия в Софийската градска прокуратура против Корнелия в качеството и на вицепремиер и министър на стопанската система в печалния кабинет на Кирил Петков.

На 1 септември 2022 година Министерството на стопанската система заяви, че служебният министър на стопанската система Никола Стоянов е разпоредил всички документи, свързани с паричните преводи на държавния оръжеен търговец „ Кинтекс “ към офшорни зони, да бъдат неотложно изпратени на прокуратурата.

Тези преводи са направени, когато отпред на „ Кинтекс “ към момента са хората, назначени по времето, когато Министерството на стопанската система, принципал на държавното сдружение, е ръководено от вицепремиера и министър на стопанската система в кабинета „ Петков “ Корнелия Нинова, съобщи Breaking.bg.

Още на 11 август 2022 година ДАНС влезе в държавната оръжейна компания, като на идващ стадий бе доказано, че за един ден са били платени към 800 000 лева към компания в Дубай.

Това се случи в същия ден, в който някогашният шеф на „ Кинтекс “ Александър Михайлов – уволнен от Корнелия Нинова, заяви за скица за източване на сдружението посредством погашение на комисиони към частни компании, които, сякаш, са съдействали на компанията за печелене на търгове. Така дни преди идването на служебното държавно управление на офшорка в Дубай са изплатени 800 000 лева

“По указания на компанията от офшорната зона „ Кинтекс “ е превеждал огромни суми към български компании и юридически лица на Балканите, за които към този миг не е ясно какво отношение имат към активността на оръжейния търговец ”, твърди още икономическото министерство, ръководено към този момент от Никола Стоянов.

На 5 септември 2022 година в собствен пост във фейсбук персонално министърът Стоянов пита дали в министерството не била авансово готова скица за източване на държавните сдружения, които са под неговата „ шапка “.

На същия 5 септември икономическото ведомство публично заяви, че ревизира шефа на министерския кабинет на Нинова Калоян Методиев за контракти за адвокатски услуги за над 400 000 лева, подписани с държавни компании в системата на министерството на стопанската система с една избрана юридическа адвокатска фирма. По-голяма част от договорите са подписани в интервала юни – август, на правилото на директното договаряне, а при доста от тях са заложени съществени клаузи за неустойки при предварително преустановяване.

„ Налице е сигнал, че един от съдружниците в тази адвокатска адвокатска фирма е в директна роднинска връзка с началника на кабинета на Корнелия Нинова. Допълнително са налице изказвания, че същата адвокатска адвокатска фирма съставлява предходния министър на стопанската система и промишлеността в персоналните ѝ правосъдни разногласия “, твърди още министерството на Никола Стоянов.

И заключава: “Начинът на деяние на предприятията, които едновременно „ откриват “ тази адвокатска фирма и стартират да подписват сходни контракти, при които задачата наподобява е била да се платят допустимо най-вече пари за най-кратко време, постанова да се продължи инспекцията и от други профилирани органи. ”

След сезирането на „ другите профилирани органи “ данните за тези схеми за източване на държавните компании в системата на икономическото министерство като че ли потъват в „ черна кутия “. Не, не потъват, а са „ на трупчета “ и както се вижда през последния месец могат да бъдат задействани когато и да е от прокуратурата.

Далаверите на Нинова не са от през вчерашния ден. Тя има „ тежко завещание “ от прокурорски следствия против нея през годините обратно, само че те постоянно завършват с хепиенд за шефката на столетницата. Докато някой върховен прокурор не „ прояви съвест “ и реши отново да ги възобнови. Знае ли човек?

Реклама

 Договорът за продажбата на „ Техноимпекс “ на РМД с началник Корнелия Нинова

Корнелия Нинова първо бе забъркана в аферата „ Техноимпекс “. Дамата бе „ спусната “ в печелившата държавна външнотърговска компания при кабинета на Иван Костов и ОДС под давлението на шефа на Народното събрание Йордан Соколов, чиято щерка бе състудентка с Нинова. А зетят на Соколов Христо Михайловски бе зам.-министър на стопанската система.

„ Парашутистката “ Нинова става изпълнителен шеф на сдружението и управлява РМД-то, което приватизира компания с активи от 3 милиона лв. и наличност от 1,8 милиона лв. през 1999 година за… 700 000 $ в компенсаторки.

През 2017 година на въпрос на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова към основния прокурор Сотир Цацаров дали соцлидерката е разследвана за далаверата „ Техноимпекс “ той дава отговор, че не е имало никакви прокурорски инспекции, нито сигнали против нея. А шефката на Българска социалистическа партия твърдеше наляво и надясно, че е „ проверявана стотици пъти “ за „ Техноимпекс “ и всичко било чисто.

 Отговорът на основния прокурор опровергава Корнелия Нинова

На финала приватизираната държавна компания е източена и унищожена тихомълком от Нинова, която я напуща през 2003 година, с цел да се влее в редиците на Българска социалистическа партия. По-късно се оказва, че другарката не е плащала 5 години осигуровки на над 40 чиновници, които пили една студена вода и останали с понижени пенсии.

В държавното управление на Станишев – Тройната коалиция “, Корнелия Нинова цъфва като зам.-министър на своя партиен гуру Румен Овчаров, станал прочут като Р.Овч., в Министерство на стопанската система.

Тя дава отговор и за Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “, търговията с оръжия и офсетните съглашения, свързани с доставки на армията. Нинова става ръководител на Управителния съвет и на две стратегически предприятия – Международен панаир Пловдив и на „ Булгартабак Холдинг “ АД.

През 2007 година гръмва абсурдът със злоупотребите в „ Топлофикация “-София и ареста на шефа й Валентин Димитров – Вальо Топлото.

Оказва се, че следователката, която води следствието – Татяна Шарланджиева, е другарка на зам.-министъра Нинова още от времето, когато Нинова е работила в следствието. Според събрани от прокуратурата със СРС записи Нинова е въздействала на Шарланджиева да „ пази “ предприемача Красимир Георгиев (Фронтиер) от наказателно гонене по делото „ Топлофикация “.

Красимир Георгиев е състудент на тогавашния министър на стопанската система и енергетиката, Румен Овчаров, и някогашен съучастник на брачната половинка му, както и участник в едноименен олигархичен кръг, обвързван с енергетиката и гравитиращ към Българска социалистическа партия. В процеса на следствието се схваща, че е забъркан и министър Румен Овчаров.

Бъдещата соцлидерка бе извикана на разпит в прокуратурата, само че подвигна високо кръвно и се наложи да лежи в „ Пирогов “.

Нинова е отстранена с решение на премиера Сергей Станишев от поста на заместник-министър през май 2007 година Нинова твърди, че са я замесили в свадите с „ Топлофикация “ и „ Булгартабак “, тъй като не е удовлетворила стопански ползи на тогавашния шеф на Националното разследване Ангел Александров, непосредствен до Движение за права и свободи.

Въпреки че е освободена от Министерски съвет, Нинова е определена по-късно във Висшия съвет на Българска социалистическа партия. Тя остава и в управленията на Пловдивския панаир и „ Булгартабак “ до тяхната приватизация през 2009 година

От свадите „ Фронтиер “ и „ Вальо Топлото “ Нинова излиза чиста като сълза. Засега. Кое не е ясно?

Двете следствия против Нинова в прокуратурата не са единствените. Ще може ли държавното обвиняване да каже какво става със сигналите на някогашния шеф на „ Кинтекс “ Александър Михайлов против Нинова за незаконен експорт на оръжие към Украйна, маскирано като експорт за Полша? Докато Нинова се пенеше по какъв начин „ нито гвоздей, нито патрон “ няма да разреши да излезе от България в посока Украйна. Разследванията държат Нинова „ на трупчета “ и я „ задействат “ с копче ENTER, когато би трябвало.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР