Президентът Румен Радев изпрати писмо до медиите, с което призовава

...
Президентът Румен Радев изпрати писмо до медиите, с което призовава
Коментари Харесай

И Радев атакува решението за изграждане на болница Мама и аз

Президентът Румен Радев изпрати писмо до медиите, с което приканва служебният кабинет на Димитър Главчев да премисли решението за построяването на частна детска болница " Мама и аз " в София.

" Вчера служебното държавно управление изненадващо взе решение да утвърди основаването на частна детска болница в София. Здравеопазването, изключително детското, би трябвало да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес. " - споделя Радев, представен от БНР.

Той показва, че служебното държавно управление с министър председател Гълъб Донев е осигурило терен за построяването на Национална детска болница, изготвило е обстоен организационен проект и осигурило съдействието на Европейската капиталова банка.

" За страдание, след това тематиката бе пренебрегната, а днешното служебно държавно управление вместо да придвижи напред този план, способства за превръщането на една общественозначима идея в частна и за затвърждаване на практиката опазването на здравето да работи на правилото на облагите, а не в социална изгода “, счита Румен Радев.

" Призовавам държавното управление да премисли взетото решение за основаването на частна детска болница, а народните представители да упражнят контрола върху дейностите на изпълнителната власт, за който поеха отговорност ", заключва той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР