Контраофанзивата, започната в началото на юни от украинската армия, за

...
Контраофанзивата, започната в началото на юни от украинската армия, за
Коментари Харесай

Владимир Путин: Украинската контраофанзива не просто буксува, тя е провал

Контраофанзивата, стартирана при започване на юни от украинската войска, с цел да си върне териториите, окупирани от Русия, се е провалила, повтори през днешния ден за следващ път Владимир Путин, представен от Франс прес.

“Не просто " буксува ", тя е неуспех. Във всеки случай, тъкмо по този начин наподобява през днешния ден “, сподели съветският президент по време на взаимна конференция в Сочи с турския си сътрудник Реджеп Ердоган.

“Ще забележим какво ще се случи по-нататък, само че се надяваме, че ще остане по този начин “, добави Путин.

Украинската войска стартира през юни огромна контраатака на юг и изток, която трябваше да изтласка Русия от окупираните от нея украински територии. На този стадий войските на Киев напредват постепенно, по-специално заради минните полета, само че Киев твърди, че е пробил първата линия на съветска защита на юг към село Роботине и се надява да успее да напредне и да пресече съветските информационни линии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Линиите на съветската защита обаче са построени от окопи, противотанкови клопки и минни полета, сложени на стотици километри, показва Агенция Франс Прес.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР