Българката Стилияна Николова спечели асоблютната европейска титла по художествена гимнастика

...
Българката Стилияна Николова спечели асоблютната европейска титла по художествена гимнастика
Коментари Харесай

Стилиана Николова стана абсолютна европейска шампионка, Калейн е четвърта в многобоя

Българката Стилияна Николова завоюва асоблютната европейска купа по художествена гимнастика на шампионата в унгарската столица Будапеща.
С последното си осъществяване в надпреварата – на топка, Стилияна получи най-високата оценка на този шампионат: 37.200.На обръч тя получи 35.700, на бухалки – 36.050, на лента – 34.800. Така тясъбра общ общ брой от 143.750 точки.

Другата българка Боряна Калейн остана четвърта в многобоя с 135.550 точки.

Вицешампионка стана италианката София Рафаели със общ брой от 139.750 (36.300 на обръч, 35.500 на топка, 34.000 на бухалки и 33.950 на лента).Трета е Дария Вартоломеев от Германияс резултат 138.450 точки (35.500 на обръч, 36.600 на топка, 35.100 на бухалки и 31.250 на лента).

От Българската федерация по художествена гимнастика към този момент поздравиха българските почитатели с новата българска шампианска купа:
„ Радвайте се и се гордейте, българи!
България още веднъж има безспорна европейска шампионка!
Стилияна Николова отвя с играта си всякаква конкуренция и с игра, безапелационно и изрично завоюва купата в многобоя на Екологичен потенциал в Будапеща! Титлата остава в България! Миналата година първенец бе Боряна Калейн, тази година Стилияна Николова! “ – се споделя в известие на страницата на федерацията във Facebook.

Тази вечер европейското състезание продължава с осъществяванията на ансамблите.

Утре предстоят финалите на обособените уреди. Шампионката Стилияна Николова ще вземе присъединяване в три от три вероятни финала - на обръч, топка и лента. Боряна Калейн с най-високи резултати на обръч и бухалки откри място измежду най-хубавите осем на тези два уреда. Дебютантката при дамите Елвира Краснобаева ще спори за оценки във финалите на бухалки и лента, припомнят от БФХГ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР