В четвъртък испански следователи съобщиха, че са открили картина на

...
В четвъртък испански следователи съобщиха, че са открили картина на
Коментари Харесай

Открадната картина на Франсис Бейкън, оценена на 5 млн. евро, е върната след девет години в Мадрид

В четвъртък испански следователи оповестиха, че са разкрили картина на английския художник Франсис Бейкън девет години откакто е била открадната от апартамент в Мадрид, оповестиха международните информационни организации.

Картината, чиято стойност се прави оценка на 5 млн. евро, е била открита в апартамент в испанската столица, заяви полицията.

" Етюд за портрет на Хосе Капело " от 1989 година е четвъртата от петте откраднати произведения на Бейкън на обща стойност 25 млн. евро, която е открита след кражбата през юни 2015 година

Разследващите са съумели да намерят картината с помощта на нова информация, събрана след ареста на двама души през февруари, които са били обвинени в боравене с крадени творби на изкуството.

Полицията заяви, че по отношение на кражбата към този момент са задържани 16 души, в това число в началото обвинените причинители. Някои от тях са имали контакти с проведени незаконни групи в Източна Европа.

Разследването ще продължи, до момента в който бъде открита и последната открадната картина.

Кражбата от 2015 година влезе в заглавията на международните вестници, откакто в мадридски апартамент, принадлежащ на Хосе Капело - някогашен другар и ухажор на Бейкън, проникнаха крадци, които съумяха да изключат алармената система и да откраднат картините, без да оставят пръстови отпечатъци на мястото на закононарушението.

Бейкън, който е роден в Дъблин, Ирландия, от английски родители, е запомнен като един от най-значимите художници на XX век. Той умира от сърдечен удар през април 1992 година по време на пътешестване до Мадрид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР