Властта в Индия е сформирала екип, чиято цел е да

...
Властта в Индия е сформирала екип, чиято цел е да
Коментари Харесай

Индия ще се пробва за домакинство на лятна Олимпиада

Властта в Индия е образувала екип, чиято цел е да събере нужната информация по отношение на детайлите по организацията на огромни спортни събития и да помогне за подготовката на вероятно домакинство на лятна Олимпиада. Най-многолюдната страна в света обмисля кандидатура за ИГрите, които ще се проведат през 2036 година.

Премиерът на страната Нарендра Моди показа това в изявление за локална телевизия.

Въпросната работна група ще посети лятната младежка Олимпиада в Сенегал през 2026-а, както и други събитие като шахматната олимпиада и международните плажни игри.

" Създадох екип и им споделих да отидат като наблюдаващи на всички тези събития и да проучат детайлностите. Трябва да развием човешки запаси, да подготвим инфраструктура, да разберем от какво има потребност при организирането на огромен състезателен конгрес. В същото време би трябвало да подготвим индийските спортисти. Ако ние сме домакини на Олимпиадата, по какъв начин може някой различен да завоюва златния орден? ", сподели Моди.

Конкуренти на възможната индийска кандидатура ще бъдат Мексико, Индонезия и Полша, които също имат интерес да одобряват Олимпиадата след 12 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР