Брус Спрингстийн, Лана Дел Рей и певицата Рей бяха сред

...
Брус Спрингстийн, Лана Дел Рей и певицата Рей бяха сред
Коментари Харесай

Брус Спрингстийн получи най-високата награда на Британската академия на композиторите

Брус Спрингстийн, Лана Дел Рей и певицата Рей бяха измежду музикалните звезди, отличени на годишните награди " Айвър Новело " в Лондон, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Престижните оценки се присъждат от Британската академия на композиторите и текстописците. Те са наречени на името на уелски композитор и артист от началото на 20 век и са връчени за първи път през 1956 година

Американският рокаджия Спрингстийн стана първият интернационален създател на песни, който получава почетно участие в Академията - най-голямото самопризнание от авторската организация, основана във Англия. Така създателят на Born to Run се причислява към музикални създатели като Стинг, Кейт Буш и Пол Маккартни, станали членове на Академията, поради " изключителния си принос към изкуството на писането на песни и въздействието си върху културния пейзаж на Англия ".

" Искам да ви благодаря, че приехте моята музика в сърцата и в душите си. Искам да ви благодаря, че ме включихте в предизвикателния и хубав културен живот на Англия ", сподели Спрингстийн пред гостите на церемонията, откакто одобри премията от Пол Маккартни.

" Някога това беше единствено фантазия, която имах, през днешния ден тя е действителност ", сподели певицата Рей, която беше оповестена за създател на песни на годината.

Приза за най-хубав албум получи най-вече инструменталният Black Classical Music на джаз барабаниста Юсеф Дейс, а Black Swan на Виктория Канал, която предходната година завоюва в категорията за изгряваща звезда, взе премията за най-хубава ария в музикално и текстово отношение.

Най-добра модерна ария стана Geronimo Blues на " Спикърс корнър куортет " и Кей Темпест.

Sprinter - шлагер № 1 на рапърите Дейв и Сентрал Сий, завоюва в категорията за най-изпълнявано произведение.

Лана Дел Рей получи Специалната интернационална премия като самопризнание за нейната кариера и въздействие, а текстописецът и дълготраен помощник на Елтън Джон Бърни Топин беше отличен за извънреден принос към английската музика.

Призът за изгряваща звезда бе присъден на музикалния реализатор Мастър Пийс (Master Peace).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР