Конфликтът в Украйна поражда вълна от престъпност в селските райони

...
Конфликтът в Украйна поражда вълна от престъпност в селските райони
Коментари Харесай

Уникални престъпления в Англия заради войната в Украйна

Конфликтът в Украйна поражда вълна от престъпност в селските региони на Англия, защото банди крадат селскостопански машини и ги изпращат в Русия, считат от полицията. Това заяви " Дейли телеграф “, представен от БНР.

Отделът за битка с престъпността в провинцията съобщи, че Русия е била съществено наранена от западните наказания след противозаконното навлизане в Украйна на Владимир Путин, а това води до основаване на преуспяващ “черен пазар ” за селскостопанско съоръжение.
-->
Полицията има данни, че бандите работят най-много в Източна Англия, само че в последно време има сведения за пострадали ферми в Северна Англия и Шотландия.

„ Дейли телеграф “ цитира шефа на отдела Анди Хъдълстън, че без подозрение войната в Украйна и глобите, наложени на Русия, оказват въздействие върху престъпността в селските региони, а когато има страна, която не може да внася техника и съоръжение, „ черният пазар “ ще процъфтява.

Кражбите на техника в Англия и Уелс са се нараснали с повече от 300% през първото тримесечие на годината. Подобна наклонност се следи и в Европа. Селскостопански и строителни машини, като багери и скъпи портативни GPS устройства за картографиране на полета и повишение на успеваемостта на засаждането на култури, са ценени от бандите, които изпращат плячката си в Източна Европа, откъдето контрабандно е прехвърляна в Русия, написа вестникът.

От полицията признават, че престъпността в селските региони не е от през вчерашния ден и огромна част от откраднатото съоръжение постоянно е било пращано в чужбина, само че сегашните мащаби безспорно приказват за извънредно огромно активизиране на проведената престъпност.

От Националния фермерски съюз предизвестиха членовете си да бъдат изключително бдителни, тъй като постоянно по време на сезона на прибиране на реколтата огромна част от техниката остава по полетата и може да стане лесна плячка за крадците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР