Компанията Nikola Motor Company подаде патентен иск в Аризона, в

...
Компанията Nikola Motor Company подаде патентен иск в Аризона, в
Коментари Харесай

Nikola Motor Company обвини Tesla в копиране на дизайна и писка $2 милиарда компенсация

Компанията Nikola Motor Company подаде патентен иск в Аризона, в който твърди, че Tesla е нарушила патентите на стартъпа, описващи неговия водороден товарен автомобил.
В желае се споделя, че Tesla съзнателно е копирала тези патенти. Сега Nikola Motor Company желае отплата в размер на $2 милиарда.

Tesla смята, че искът не заслужава внимание.

Патентната тъжба на Nikola Motor Company съдържа редица искания, които съгласно тази компания потвърждават, че Tesla е откраднала патентованите решения на стартъпа. Посочват се хипотетичните прилики на предната част на камионите, поставените в средата на кабината порти, аеродинамичния фюзелаж и така нататък Всичко това би трябвало да значи, че Tesla е копирала дизайна, създаден от Nikola Motor Company.

Nikola Motor Company зави, че е схванала за кражбата на дизайна от шпионските фотоси, наводнили интернет преди презентацията на електрическия товарен автомобил в средата на ноември предходната година. Стартъпът твърди, че е изпратил писмо с митинг и искане да бъде отсрочена презентацията, до момента в който нарушаванията не бъдат отстранени. Tesla не е дала отговор на това писмо.

Nikola Motor Company твърди, че електрическият товарен автомобил на Tesla ще обърка пазара. А патентните нарушавания на Tesla ще лимитират опциите на Nikola Motor Company за привличане на вложители и сътрудници.

По този метод, Tesla е нанесла вреди за сериозните $2 милиарда и би трябвало да заплаща.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР