Първата ни ракета Григор Димитров победи с категоричното 3:0 (6:4,

...
Първата ни ракета Григор Димитров победи с категоричното 3:0 (6:4,
Коментари Харесай

Победа за Григор Димитров срещу Ковачевич на Ролан Гарос

Първата ни ракета Григор Димитров победи с безапелационното 3:0 (6:4, 6:3, 6:4) гейма американеца Александър Ковачевич в първия си мач от втория за годината шампионат от Големия шлем – Ролан Гарос.  Българският представител сподели, че класата му е в пъти над противника, с цел да завоюва срещата за съвсем 2 часа игра.

10-ят подложен в схемата ще играе в идващия кръг против спечелилия от двойката между Фабиан Моражан (Унгария) и Михаил Кукушкин (Казахстан).

Григор Димитров не срещна проблеми в нито един миг от мача срещу Ковачевич, който заема 88-о място в международната класация, а това беше третото му присъединяване в главната скица на шампионати от Големия шлем, написа gong.bg.

Димитров и Ковачевич пласираха по 8 аса в мача, а българинът направи 35 печеливши удара и единствено две двойни неточности. Най-доброто класиране на българина на „ Ролан Гарос “ е четвърти кръг през 2020-а и 2023 година.

ПЪРВИ СЕТ:

Григор първи сервираше в мача и спечели гейма си съвсем безпроблемно, откакто загуби единствено първата точка. Още в първия си сервис-гейм Ковачевич стартира с двойна неточност, само че компенсира с два аса, с които си оказа помощ за спечелването му за 1:1. Първата отмора пристигна при задатък за българина, който още веднъж взе подаването си на 15 точки с помощта на положителния си сервис.

Димитров изглеждаше леко вцепенен на старта, до момента в който американецът удряше крепко на начален удар по правата, като това наподобява щеше да бъде главното му оръжие в дуела - 2:2. Въпреки че загуби първата точка в идващия си сервис-гейм, Гришо съумя още веднъж да обърне и да поведе с 3:2. И в петте гейма дотук резултатът беше еднакъв - 40:15 за сервиращия. Следващият гейм не се различаваше по нищо от останалите, като още веднъж приключи при 40:15 поради мощния сервис на Ковачевич, който записа и своя четвърти ас. Неприятен гейм за Гришо, който позволи втората си непредвизвикана неточност, която докара до брейк-бол за Ковачевич. Последва преувеличен бекхенд на българина по противоположния диагонал, което означаваше пробив за 3:4!

Поставеният под №10 мигновено сподели друго лице още в идващия си гейм и дръпна с 30:15 при подаването на съперника. Стигна се 30 равни след неточност на Григор, само че по-късно хасковлията направи отличен ретур и форхенд-уинър по противоположния диагонал за брейк-бол, а по-късно приключи със смач на мрежата за 4:4! Димитров сподели леки съмнения в сервис-гейма си по-късно и направи първата си двойна неточност. Тя, обаче не се оказа съдбовна, тъй като взе подаването си на 30 точки и още веднъж поведе в резултата - 5:4. Григор удостовери, че е по-класният играч от двамата, което се изрази в триумф в първия сет с 6:4.

ВТОРИ СЕТ:

Българският представител изигра майсторски втори сет. Григор Димитров стартира доста безапелационно и втората част като взе подаването си, a по-късно направи пробив за 2:0, възползвайки се от неточност на американеца от форхенд. Въпреки че Ковачевич съумя да затрудни Димитров, Григор въпреки всичко взе и третия гейм с 3:0. Последваха замяна на геймове, само че в последна сметка отличната игра на Димитров беше ознаменувана след 6:3. Хасковлията игра доста устойчиво и не разреши на Ковачевич да стигне до нито един брейкпойнт.

Вятърът също оказваше въздействие върху играта на двамата, само че Димитров съумява да се оправи на този стадий. 

ТРЕТИ СЕТ:

Третата част стартира с замяна на геймове, всеки от двамата взима подаването си 1:2. Американецът включи в деяние своя форхенд. Григор Димитров продължи да слага напрегнат своя противник и закономерно стигна до пробив за 3:2. Българинът го завтърди след отличен бекхенд, с което се приближи до триумфа в мача - 4:2. Въпреки превъзходството до този миг на българския представител, той съумя да допусне пробив. Димитров самичък позволи 0:40, първият брейк беше отразен, само че по-късно Григор се пречупи и форхендът на американеца още веднъж влезе в деяние за 4:4. В последна сметка Григор Димитров не позволи изненада и завоюва мача след 6:4.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР