Командването на руския Тихоокеански флот обвини днес военен кораб на

...
Командването на руския Тихоокеански флот обвини днес военен кораб на
Коментари Харесай

Руски и американски военни кораби на косъм от сблъсък в Тихия океан

Командването на съветския Тихоокеански флот упрекна през днешния ден боен транспортен съд на Съединени американски щати, че за малко не е предизвикал конфликт с съветския унищожител "Адмирал Виноградов " във водите на Източнокитайско море, съобщи ТАСС.

Русия съобщи, че американският крайцер "Чансълърсвил " се е доближил на 50 метра от съветския транспортен съд, който трябвало да направи незабавна маневра, с цел да избегне конфликта.

Според изказване на представител на Седми флот на Съединени американски щати, представено от Ройтерс, съветският унищожител се е доближил до американския транспортен съд на разстояние сред 50 и 100 фута (ок. 15-30 м), което е принудило екипажа на "Чансълърсвил " да поеме "пълен обратно ", с цел да не се допусне конфликт. Руският унищожител от клас "Udaloy I DD 572 " (по класификацията на НАТО) извърши "опасно и непрофесионално приближаване " до американски ракетоносец във Филипинско море, сподели представителят командор Клейтън Дос. Той назова "пропаганда " съветските изказвания, че американският транспортен съд е работил рисково, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Пресслужбата на Тихоокеанския флот на Русия съобщи пред кореспонденти в петък, че "в 06:35 ч (московско време) в югоизточната част на Източнокитайско море, когато групата на американските военноморски сили и отрядът на корабите на Тихоокеанския флот минаха редом, само че американският ракетен крайцер е пресякъл курса на кораба "Адмирал Виноградов " на 50 метра от носа му, принуждавайки съветския транспортен съд незабавно да маневрира. Флотът е изразил митинг пред командира на американския транспортен съд, като е изтъкната недопустимостта на сходни дейности ".

ТАСС означи в заглавие, че крайцер на Съединени американски щати е попречил на боен транспортен съд на Руската федерация да навлезе в Източнокитайско море. В последваща информация съветската организация означи в заглавие: Американският флот назова дейностите на съветските военни в Източнокитайско море непрофесионални.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР