Колумбия изхвърли Полша от световното първенство след категорична победа с

...
Колумбия изхвърли Полша от световното първенство след категорична победа с
Коментари Харесай

Колумбия разби и изхвърли Полша от световното първенство

Колумбия изхвърли Полша от международното състезание след безапелационна победа с 3:0 в последния мач от втория кръг на груповата фаза. Йери Мина, Радамел Фалкао и Хуан Куадрадо донесоха трите точки, които върнаха южноамериканците в битката за място в осминафиналите.

Колумбия се приближи на точка от водачите Сенегал и Япония, които приключиха 2:2 в първата среща. Полша позволи второ проваляне и загуби късмет да продължи в идната фаза.

Селекционерът на Полша Адам Навалка направи четири промени в състава си и смени тактическата си сграда, като заложи на трима централния бранители. Халфът на " Лудогорец " Яцек Горалски започва вместо Аркадиуш Милик, а титулярни места получиха още Давид Ковнацки, Ян Беднарек и Бартош Березински.

За Колумбия Йери Мина размени Оскар Мурийо като сътрудник на Давинсон Санчес в центъра на защитата. 195-сантиметровият бранител на " Барселона ", който се трансформира в воин за своя тим, беше претрупан със задачата да опази Роберт Левандовски.

Уилмар Бариос запълни дупката в средата на терена, останала от аления картон на Карлос Санчес против Япония. Сменен беше и другият опорен халф - Абел Агияр за сметка на Джеферсон Лима.

Двата тима влязоха крепко в мача, като първоначално играта беше равностойна. Поляците бяха малко по-активни в първите минути и извършиха няколко корнера, само че без триумф. Колумбийците бързо взеха превъзходство и след десетата минута започнаха да притискат противника.

Южноамериканците пресираха нападателно и бързо отнемаха топката в центъра на терена. Хамес Родригес и Хуан Кинтеро комбинираха добре към наказателното поле и упорито търсеха бързи Хуан Куадрадо, който да пробива и центрира от десния фланг.

Атаките на колумбийците ставаха все по-опасни и по-опасни. Дълго време те не успяваха да намерят последния пас. Радамел Фалкао провали две положителни обстановки, като в първата даде неприятен пас към Хамес, а при втората съумя да се откъсне зад отбраната, само че сбърка с опита си да откри Куадрадо с пета.

В същото време полските футболисти изглеждаха изцяло безпомощни в центъра на терена. Халфовете им губеха борбата, а когато имаха късмет да задържат топката малко по-дълго, не успяваха да осъществят повече от две-три точни подавания. Левандовски се бореше с всички сили при непрекъснатите дълги топки, които му пращаха неговите съотборници. Нападателят на " Байерн " обаче нямаше късмет против Санчес и Мина.

Натискът на Колумбия даде резултат. Пет минути преди края на първото полувреме отбраната на Полша се пропука при статично състояние. Хамес извърши късо корнер към Куадрадо. Той откри Кинтеро, който пусна хитро подаване към Хамес. Последва меко центриране във вратарското поле, където Шчесни излезе неразчетено и беше изпреварен от Мина, за който не беше проблем да насочи топката с глава в опразнената врата.

През второто полувреме поляците пробваха да изнесат играта в по-предни позиции и да притиснат противника. Атаките им обаче продължиха да са безидейни, а разиграването на топката - прекомерно постепенно. В същото време колумбийците умерено одобряваха играта в своята половина и бяха извънредно рискови при скоростните си контраатаки.

В 52-ата минута Куадрадо за следващ път се измъкна по десния фланг. Той върна топката към непокрития Фалкао, който имаше време да си я настройки на десния крайник. Ударът му обаче беше доста, доста неакуратен.

В 58-ата минута Полша сътвори първото си чисто положени за гол. Санчес и Мина за пръв път се пропукаха и разрешиха на Левандовски да стигне до дълъг пас през центъра съвсем по цялата дължина на терена. Нападателят овладя по превъзходен метод и шутира с второто си допиране. Оспина обаче реагира бръзо и съкрати дистанцията, с цел да блокира удара.

Това обаче беше всичко, до което поляците стигнаха. В 70-ата минута отбраната на европейския отбор още веднъж беше хваната неподготвена и този път колумбийците съумяха да прекършат очакванията на противника с второ попадение. Кинтеро пусна превъзходен извеждащ пас за Фалкао, който се озова очи в очи със Шчесни и с техничен удар с външен фалц прати топката около вратаря.

Пет минути по-късно Куадрадо ознаменува мощната си игра с гол и дефинитивно предреши изхода на мача. Поляците още веднъж изгубиха елементарно топката в противниковата половина. Хамес напредна по тъча и пусна страховит пас към Куадрадо. Той надбяга бранителите на Полша, откъсна се самичък против Шчесни и не остави шансове на вратаря с обмислен шут в долния десен ъгъл.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (290)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР