Когото Жаклин Таракчи излезе на сцената на Гласът на България

...
Когото Жаклин Таракчи излезе на сцената на Гласът на България
Коментари Харесай

Изненада! Новият глас на България Жаклин Таракачи получила З...

Когото Жаклин Таракчи излезе на сцената на " Гласът на България " си споделих, че това момиче ми е познато отнякъде. Разбира се, не ми трябваше повече от минута, с цел да се сетя, че е различен път съм чувала този глас, единствено че " прикрит " в по-детско лице. Да, това беше участничка от " България търси гений ", която получи така наречен Златен бутон от Михаела Филева, изпратил я непосредствено на финалите. Там тя беше единствено на 12-годишна възраст.

Не инцидентно тъкмо Михаела застана до нея за поддръжка във финалния епизод на " Гласът на България ", където двете с нея извършиха песента " When you believe ". E, Жаклин повярва, най-много в себе си, и завоюва, както обичта на публиката, по този начин и огромната премия от 50 000 лева Сред жестока конкуренция тя съумя да грабне купата за новия глас на България, написа Dir.bg.

В риалитито Жаки изпя едни от най-големите шлагери както български, по този начин и задгранични, с които завладя сърцата на хората, сбъдвайки фантазията си да завоюва тяхната обич, както нееднократно сама е казвала. И да, съумя. На финала тя се изправи против Калоян, който всички определяха като Аквамен, защото образно наподобява тъкмо като него. 

Здравей, Жаклин! Честита победа! Как се чувстваш няколко дни откакто завоюва първото място в " Гласът на България "?

Чувствам се душевно прелестно и съм изпълнена с доста наслада. Сестра ми даже ми сподели, че излъчвам страхотна сила, която е по-необичайна.

Ще те върна в самото начало на предаването, още на кастингите на таман, където се обърнаха и четиримата треньори, само че ти избра Дара. Защо реши тя да бъде индивидът, с който да извървиш този дълъг път към финала?

 
Още преди да изляза на сцената си бях споделила, че няма авансово да мисля кого бих избрала, защото не знаех по какъв начин ще се развият нещата. Когато се обърнаха и четиримата, взех решение да послушам сърцето си. Дара ме завоюва със своята слънчева сила и заряд, които носи.

Менторът е доста значим, щом става въпрос за подобен вид формат. В този ред на мисли, съумя ли Дара да те научи на доста неща за този къс интервал от време?

Тя доста ме поддържаше и окуражаваше. Помагаше ми да излизам с още по-голяма убеденост на сцената, както и сигурност.



Знам, че вълнението и терзанието е доста огромно, само че при теб имаше ли доза подозрение дали някой ще се обърне? Казано с други думи, беше задоволително уверена в себе си?

Очевидно всеки, който излезе на сцената, има вяра в себе си и изпитва вяра, че някой ще му се обърне. Как обаче щеше да протече цялото това нещо, бе въпрос на самата обстановка и моето осъществяване. Стараех се да нямам някакви съответни упования, само че имах вяра.

Ти на няколко пъти загатна, че ще използваш премията, с цел да създаваш песни. Насочила ли си се към този момент към избрана музикална компания?

На този стадий не съм се обвързала с никакъв лейбъл. Най-вероятно ще работя с избрани музиканти, с които считам, че бихме се сработили добре, защото съм на мнение, че е хубаво да експериментираш и да откриеш верните хора.

Докато беше във формата, съумя ли да завържеш другарства, които биха издържали напред във времето?

Истината е, че всички, които стигнахме до полуфинал, се сближихме ужасно доста и се поддържаме до ден сегашен. Наскоро даже направихме концерт, с който отпразнувахме нашето запознанство и другарство, освен това с нещото, което ни свързва, а точно музиката.

Едно от осъществяванията ти беше споделено в обществените мрежи от международното известната певица Ищар. Какво е възприятието да получиш самопризнание от артист с подобен сан?

Неописуемо е. Признанието, което получих от нея е повече от неповторимо. Всеки, който основава музика, я извършва със своята страст и когато някой прави кавър на тази ария, той показва мелодията по-различен метод. Фактът, че тя показа мое осъществяване, значи, че то я е докоснало.



Отскоро доста чувам Лейди Гага и считам, че нейната бурна сила би могла да се съчетае с моята меланхолична душа, тъй като по време на предаването пях най-вече баладични песни.

Беше споделила, че родителите не са съумели да участват на финала на предаването, само че по какъв начин те посрещнаха у дома като победител?

Искрено се гордеят с мен и аз съм щастлива от този факт, защото не всеки има щастието да знае, че фамилията му го поддържа изцяло.

А кой беше този, който те подтикна да се запишеш на кастингите?

Аз сама се записах. Заедно с моята вокална педагожка работим от доста време по музикалното ми развиване. Обмислях много дълго време дали да го сторя, само че най-после го направих. Може би тъкмо тя беше основният човек, който ме подтикна да се запиша.



Значи ти си мислила да го направиш и през предни години, само че е имало нещо, което те е спирало?

Да, несъмнено. Не усещах тази подготвеност да покажа нещо по-различно от себе си, тъй като аз съм се явявала в друго предаване. Идеята е там, че когато се явиш на нова сцена след толкоз години, хубаво е да покажеш някакъв тип смяна и израстване.

Ще те върна малко обратно, тъй като няма по какъв начин да не те попитам за присъединяване ти в " България търси гений ". Какво е за едно 12-годишно момиче да се яви пред толкоз огромна аудитория и да стигне до самия край?

Емоцията беше доста мощна, само че в този момент поглеждайки обратно във времето, не беше осъзнато и следено неспокойствие, само че страстта беше прелестна.

Веднъж сподели, че искаш да следваш логика на психиката и да лекуваш души. Кое беше оново нещо, което те възпламени по тази компетентност?

Двете неща, логиката на психиката и музиката, се преплитат доста. Искам музиката, която върша, да бъде като терапия за душите на хората. Много хора подценяват менталното си здраве, само че аз считам, че то е наедно значимо с физическото, тъй като в случай че човек душевен не се усеща добре, то това ще се отрази и на физиката ни.

Към края на нашия диалог считам да те попитам както следва оттук насетне за теб?

Нямам строго избран проект за деяние. Размишлявам над това какво ми следва. Искам да подарявам на публиката и проектът ми е другата година да бъде изпълнена с доста музика.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР