Веселин Маринов място не може да си намери от чувство

...
Веселин Маринов място не може да си намери от чувство
Коментари Харесай

Смазан от вина! Веско Маринов не може да си прости, че майка му издъхна в хоспис

Веселин Маринов място не може да си откри от възприятие за виновност, откакто преди дни от този свят си отиде майка му Йорданка Маринова. Музикантът бе доста мощно завързан към 91-годишната жена и фактът, че тя умря самотна в приют, не му давал мира.

Бардът непрекъснато бил обезпокоителен и се чувствал зле, че взел решението да настани майка си в старешки дом. Той обаче в последна сметка предприе този ход, откакто баба Данче към този момент не можеше да се обслужва сама поради напредналата си деменция.

„ Много мъчно претърпявам нейната напреднала възраст. Само тя ми остана. Сега е в дом за възрастни хора, където вървя всяка седмица и се апелирам, дай Боже, да е още дълги години жива. Дала ми е всичко, което имам в живота си. Дъщеря ми води децата няколко пъти при нея. А аз пък я заведох при тях у дома, в София. Майка ми е на доста, доста години, би трябвало да бъде обгрижвана, другояче нямаше да я заведа в подобен дом, само че непрекъснато пита за децата… “, показа наскоро Маринов.

Грижовният наследник бе настанил майка си Йорданка в частен приют, който се намира в село Подгорие, община Костенец. Месечните такси там не са по никакъв начин дребни – към 1000 лв., само че Веско бил подготвен на всичко единствено и единствено да се грижат добре за майка му, написа Ретро. В дома за възрастни той я настанил, откакто татко му се спомина ненадейно през април 2018 година

Пенсионерката по този начин и не могла да прежали брачна половинка си, само че се съгласила да напусне родния си дом в Полски Тръмбеш, тъй като мъчно чувала, не виждала и едвам се придвижвала с проходилка, поради което не можела сама да прави даже обикновени дейности. Въпреки че живеела в приятна конюнктура и медицинският личен състав се държал отзивчиво, тя не серпантина да страда по къщата си и по живота, който е водила в родния край. За да я разведрява, Веселин понякога я вземал при себе си за по няколко дни. Не можел обаче да я прибере в софийското си жилище за непрекъснато, нямало по какъв начин да сътвори условия за болен човек, каквито имало в дома за остарели хора.

„ Вече няма никого в родната ми къща в Полски Тръмбеш и ме е боязън да отида там. Откакто никой не живее там, не вървя. Спомените тежат – всяка движимост и растение ти приказва. Много съм завързан към спокойствието на моето детство. Трудно мога да опиша какво е за мен родната ми къща “, показа преди време музикантът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР