Когато сме в условия на криза, изненадите не са нещо

...
Когато сме в условия на криза, изненадите не са нещо
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Поредна грешка на ИТН

" Когато сме в условия на рецесия, изненадите не са нещо положително. Изненадата, която сервираха от Има Такъв Народ, не може да се разчете като необикновен стратегически или политически ход. По-скоро е още веднъж една политическа или повече пиарска неточност. Това е следващата неточност, от която би трябвало да се поучат ", съобщи политологът Цветанка Андреева в студиото на " Денят ON AIR ".

Тя е на мнение, че идеологията на митинга е почнала да увяхва, като към този момент " пораждат дребни политически борби сред обособените сътрудници " и " общата цел стартира да се губи ".

Журналистът Асен Агов от своя страна откри за удивително, че от кастинга за политици на Слави Трифонов излезе претендент за министър-председател, и прикани: " Да му дадем късмет. Той явно има доста мощна биография в деловата си активност като бизнесмен. И да забележим дали от един бизнесмен става водач ".

Според него през миналата седмица сме станали очевидци на недозрялост в политиката, освен това освен в Има Такъв Народ, само че и в " Демократична България ".

" Надявам се в този момент доста бързо да узреят всички в Народното събрание, тъй като има доста напълно нови хора там. Ако положителните драматурзи от малкия екран на Слави считат, че вършат драматургия по този метод - на моменти обратите наподобяват на обрати от фарсови пиеси, съгласно мен бъркат ", уточни Агов пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Андреева вкарването на изцяло непознати лица в политиката е неточност.

" Стана синдром да се вкарват непознати лица в политиката. Ние не знаем по какво да съдим за тях и почваме да гледаме бизнес биографиите им. Те не са минали обществения си път, нямат идеологическа принадлежност. Ако няма един водач идеологическа ценностна система, която да е известна в обществото, е доста мъчно да има доверието на хората ", безапелационен е политологът.

" Много се надявам, че тези, които имат повече опит в политиката, които са били в Народното събрание, да проявят самообладание. Защото всички ние сме били новации в политиката. Били сме в специалността си престиж, само че този престиж не коства пукната пара в политиката. Можеш да станеш за срам за един ден от една глупава фраза ", добави Агов.

Преди дни зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов сподели, че политиката е мръсна игра, само че съгласно Агов тя е мръсна единствено тогава, когато се прави от мръсници.

" Не е мръсна работа. Политиката може да бъде доста чиста работа, в случай че всичко се постави на масата и бъде намерено. Неслучайно желаят съглашение трите партии ( " Демократична България ", " Изправи се БГ! Ние идваме " и Българска социалистическа партия, бел. ред.), от които търси поддръжка Има Такъв Народ ", означи журналистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР