Когато има работни дни между празнични болничните се повишават с

...
Когато има работни дни между празнични болничните се повишават с
Коментари Харесай

Болничните за работните дни около празници скачали с до 30 на сто

Когато има работни дни сред празнични болничните се покачват с 20-30%, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви изпълнителният шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Добрин Иванов. Повод за коментарът му беше позиция на премиера Бойко Борисов от през вчерашния ден, предизвестил лекарите, че ще има акции за търсене на подправени болнични. Между другото същата закана министър ръководителят насочи и през 2017 година.

Иванов уточни, че този документ с погрешно наличие се потвърждава мъчно, защото издаването на болничния лист и слагането на диагноза от доктор е една субективна експертиза.

По този мотив зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов уточни, че подправените болнични следва да бъдат следени и от самия бизнес. Добрин Иванов обаче не скри, че такава статистика работодателите не водят.

" Ако има проблем, той би трябвало да се потвърди. Издаването на болничен лист, който не кореспондира със здравословното положение на даден пациент, е издаване на финансов документ с погрешно наличие. При това състояние съответният сътрудник попада под ударите на закона и желая да заявя, че нито БЛС, нито Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България ще застанат зад подобен сътрудник и биха протектирали подобен вид дейности ", добави доктор Брънзалов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР