Министерството на отбраната на Северна Корея обвини Съединените щати и

...
Министерството на отбраната на Северна Корея обвини Съединените щати и
Коментари Харесай

Северна Корея обвини САЩ и Южна Корея в използване на шпионски самолети и кораби

Министерството на защитата на Северна Корея упрекна Съединените щати и Южна Корея в усилване на разследващите действия към междукорейската граница и прдупреди, че ще работи, в случай че суверенитетът и сигурността на Северна Корея бъдат нарушени, заяви държавната медия KCNA.

Заместник-министърът на защитата на Северна Корея Ким Ган-ил сподели, че Съединени американски щати са направили полети над Корейския полуостров сред 13 и 24 май с минимум 16 от своите стратегически разследващи самолети RC-135 и U-2S и дрон RQ-4B.

Той също по този начин упрекна военноморския флот и бреговата защита на Южна Корея в подклаждане на военно напрежение посредством усилване на патрулните действия и все по-често нарушение на морската граница.

Ким разкритикува и пропагандните листовки, изпратени с балони от Южна Корея, като ги назова " рискова провокация ".

Севернокорейски дезертьори и деятели в Южна Корея постоянно изпращат балони, съдържащи листовки против Пхенян, както и храна, медикаменти, пари, мини радиостанции и USB памети, заредени с южнокорейски вести и драми.

„ Дори в този момент марионетните военновъздушни сили на Съединени американски щати и Южна Корея непрестанно активизират разнообразни самолети с дребен или никакъв период от време през целия ден, извършвайки въздушни разследващи действия на равнище, сравнимо с военновременни обстановки “, сподели Ким в изказване, оповестено от KCNA.

Тези действия съществено нарушават националния суверенитет и сигурност на Северна Корея и няма да бъдат посрещнати с " нападателни " контрамерки, сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР