Когато Агата Кристи прославя най-известния влак в света, маршрутът му

...
Когато Агата Кристи прославя най-известния влак в света, маршрутът му
Коментари Харесай

Ах, този Ориент Експрес!

Когато Агата Кристи популяризира най-известния трен в света, маршрутът му минава през София и въпреки да е една от аргументите за разпространение на именития трен, сюжетът в „ Убийство в Ориент Експрес “ не се развива по първичния му маршрут, а по по този начин наречения Simplon – Orient – Express. Той е основан едвам след Първата международна война и минава през Милано, Венеция, Загреб, Белград и София.   
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Mapa-Mundi Viagens (@eduardo_alves_world) на Авг 19, 2019 в 3:09 PDT

Още след първите си пътувания " Ориент Експрес " е наименуван „ кралят на влаковете “ поради първокласните условия, които предлага на своите пасажери – изтънчена конюнктура и кухня. По това време спалните и вагон-ресторантите са били още оригиналност. Заедно с това се трансформира и във „ влака на кралете “, тъй като още по време на първите му посоки с него пътуват кралят на Белгия Леополд II, румънският крал Карол II, съветският цар Николай I и българският Фердинанд I. Най-известният му машинист е цар Борис III, който е управлявал машината на територията на България. Баща му, цар Фердинанд, също, само че неговият жанр " на каране " е водел до недоволства. 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от VIAJES FELGUERES (@viafelfelgueres) на Авг 7, 2019 в 6:54 PDT

Отначало напредванията с влака са били в действителност рисковани – през 1891 година петима пасажери са отвлечени за откуп, през идната година е подложен под карантина след избухнала зараза от холера. През 1901 година спирачките му отхвърлят, до момента в който навлиза в гарата на Франкфурт и локомотивът се забива в един от заведенията за хранене.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР