Климатични промени и промяна на екосистемите са причина за гибелта

...
Климатични промени и промяна на екосистемите са причина за гибелта
Коментари Харесай

Какво се е случило с цивилизацията на Великденския остров?

Климатични промени и смяна на екосистемите са причина за гибелта на цивилизацията на Великденския остров. До този извод стигна група учени от Чили, Испания и Норвегия, а прессъобщение за тяхното изследване цитира РИА Новости.
Авторите на работата опровергават две обичайни теории, с които науката изяснява изгубването на цивилизацията на локалните поданици на острова. Според едната туземците са страдали от несъразмерната употреба на естествените запаси, съгласно другата - локалните са изчезнали в резултат на идването на европейците.
 При Великденския остров ще бъде най-голямата предпазена морска зона в Латинска Америка При Великденския остров ще бъде най-голямата предпазена морска зона в Латинска Америка
Индианците Рапа Нуи, които живеят на Великденския остров край Чили, утвърдиха основаването на нова предпазена морска зона – максимален...
Основната причина за упадъка на цивилизацията на островитяните е дълготрайното изменение на климата, което се е отразило на способността за произвеждане на храна, споделят откривателите. Това се дължи на последователното понижаване на преваляванията през годините в региона на следената зона.
" Островитяните се пробват да се приспособяват към изменението на климата. Поради това те последователно от комплицирано общество, издигнало големи идоли, се трансфораха в по-просто земеделско общество ", означават в своите заклучения откривателите.
Великденският остров или Рапа Нуи е прочут с моаите - каменни скулптури, сложени на цялата му територия. Островът е обект на ЮНЕСКО и е част от международното културно завещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР