ТОКИО (AP) — Посланикът на САЩ в Япония подчерта в

...
ТОКИО (AP) — Посланикът на САЩ в Япония подчерта в
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Япония посещава южните острови в челните редици на напрежението в Китай

ТОКИО (AP) —

Посланикът на Съединени американски щати в Япония акцентира в петък значимостта на засиленото въздържане и уговорката на страната му към съюз със своя основен съдружник, до момента в който той посети два югозападни японски острова в челните редици на напрежението на Токио с Пекин.

Япония измества позицията си на защита на югозапад и в допълнение форсира военното си струпване през 2022 година тактика за сигурност, която се концентрира върху способността за контраудар с крилати ракети с огромен обхват.

Подчертавайки техния стабилен съюз в Индо-Тихия океан, Рам Емануел посети Йонагуни, най-западния остров на Япония навръх изток от Тайван. По-късно той посети различен японски остров Ишигаки, дом на патрулни лодки на бреговата защита на Япония, защитаващи противоречивите острови в Източнокитайско море, и японски риболовци от въоръжени кораби на китайската брегова защита, които постоянно навлизат в японски води.

Емануел беше първият дипломат на Съединени американски щати, посетил Йонагуни. Ескортиран от локалния кмет Кеничи Итоказу,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР