Moderna спечели дело в Европейското патентно ведомство в спора си

...
Moderna спечели дело в Европейското патентно ведомство в спора си
Коментари Харесай

Moderna спечели дело в патентен спор с Pfizer и BioNTech за Covid jab

Moderna завоюва дело в Европейското патентно ведомство в разногласието си с Pfizer и BioNTech по отношение на нейната ваксина Covid-19, в интерес на иРНК- производител на ваксини в продължаващата му правосъдна борба за възобновяване на облагите от пандемията от съперниците си.

Решението на отдела по опозицията на ЕПВ в четвъртък да удостовери валидността на един от двата оспорвани патента е подтик за Moderna, която беше изправена няколко неуспеха в правосъдната си борба за бестселъра ваксина Comirnaty на Pfizer и BioNTech.

„ Имаме удоволствието да съобщим, че Европейското патентно ведомство реши да резервира валидността на патента EP949 на Moderna, един от основните патенти, против които понастоящем се претендира Pfizer и BioNTech в разнообразни европейски национални съдилища “, сподели компанията пред Financial Times.

Pfizer има деветмесечен прозорец, с цел да подаде тъжба, което сподели, че може да направи, до момента в който BioNTech не отговори незабавно молба за коментар. EPO издаде джука присъда в четвъртък и се о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР