Китайското правителство официално потвърди успешното извеждане на трима тайконавнти в

...
Китайското правителство официално потвърди успешното извеждане на трима тайконавнти в
Коментари Харесай

Китай изведе в орбита трима тайконавти

Китайското държавно управление публично удостовери сполучливото извеждане на трима тайконавнти в наземна орбита. Екипажът е бил на борда на пилотирания галактически транспортен съд „ Шънчжоу – 10 “, който е бил изстрелян от космодрума Дзюцюан, в китайската северозападна провинция Гансу. Паметното събитие е било излъчено онлайн по китайската телевизия.

За всички, които не са осведомени с термина „ тайконавт “ прецизираме, че тайконавт е названието на човек, направил галактически полет или минал специфична подготовка за осъществяването на подобен полет.

В другите краища на Земята, могат да се открият разнообразни наименования на този термин, като астронавт в Америка, космонавт – в България и Русия и даже спасьонавт във Франция.

Целта на екипажа, който е формиран от двама мъже и една жена, е да се продължи с отработването на технологиите, които дават отговор за скачването на пилотирания уред с изведения преди няколко години в орбита галактически модул „ Тянгун – 1 “.

 Козмически совалки

Тайконавтите Не Хайшън и Чжан Сяоган, както и колежката им Ван Япин имат задачата да се скачат сполучливо с галактическия модул, на който се чака да живеят, до момента в който са в Космоса.

Освен плануваните разнообразни галактически опити тайконавтите ще изнесат и поредност от уроци за възпитаниците на защити китайски учебни заведения.

Успешното изстрелване на тайконавтите е следващата крачка от плануваната китайска галактическа стратегия. Схемата за развиване на космонавтиката в Китай включва три съществени стадия.

 Сателити

На първия стадий от галактическата стратегия бяха изстреляни два управляеми галактически апарата – „ Шънчжоу-5 “ през 2003 година и „ Шънчжоу – 6 “, който сполучливо напусна земната атмосфера през 2005 година. И двата галактически кораба имаха на борда си екипаж.

Вторият стадий на китайската галактическа стратегия, част от който е и задачата на „ Шънчжоу – 10 “, е отработването на технологиите за съединяване на апаратите в орбита. За задачата държавното управление на Китай изведе в орбита галактическия лабораторен модул „ Тянгун – 1 “ през 2011 година

По късно към него се скачиха и непилотираните галактически кораби „ Шънчжоу – 8 “ и „ Шънчжоу – 9 “, които бяха изстреляни без екипаж на борда си.

Финалният стадий от основаването на китайска орбитална станция е чака да бъде плануваното за 2014 година извеждане в орбита на галактическата лаборатория „ Тянгун – 2 “. Ако всичко премине по-план, тя ще се скачи с „ Тянгун – 1 “ и останалите два безпилотни модула.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР